Видео: Још једна Пепова жртва!

Пре четири године јунак финала, данас ван списка! Суноврат Златног дечка!

Фудбал 19.05.2018 | 11:00
Видео: Још једна Пепова жртва!
Све му је био под ногама. Давно већ испричана прича. Само што је постала поново актуелна после објављивања најновијег списка Јоахима Лева. На њему нема имена Марија Гецеа. Очекивано. Са ове дистанце. Пре четири године деловало је незамисливо. Чинило се тада да је Тутоспортов Златни дечко из 2011.  следећа велика ствар у светском фудбала.

“Рекао сам му само да покаже да је бољи од Месија и да је он тај који може да одлучи финале Мундијала”, препричавао је касније слеектор Немачке Јоги Лев.

Геце је испоручио. У коначном обрачуну са Аргентином ушао је као џокер са клупе у 88. минуту. У 113. је грудима мајсторски примио лопту лопту Андреа Ширлеа… Све остало је историја.

“Све се издешавало веома брзо. Ширле ми је послао сјајно лопту, примио сам је грудима, а онда, кад сам видео да је завршила у мрежи, тај се тренутак не може речима описати”.



Немачка је славила и подигла Златни глобус. Сада се спрема да одбрани титулу најбољег на планети. БезГецеа. Судбина је према њему била сурова. Трансфер из Борусије у Бајерн све је покварио. Полако, али сигурно, Гецеова слика јунака је бледела. Ближе окружење криви Пепа Гвардиолу лично. Генијалан је тренер. Као такав, често и бруталан. Нема емоција у фудбалу. Само најбољи играју. Гвардиола је сматрао да Гецеу Бајерну није био тај. Ма шта други мислили.

“Пеп уништава Марија. Игра само лаке утакмице. Чуди ме да нико у Бајерну још то није схватио и устао у његову одбрану”, жалио се менаџер Фолкер Штрут у интервјуу за Билд.

Да ли није схватио или се једноставно сагласио са Гвардиолиом одлуком? Биће да је ово друго у питању. Тешко да Баварцима нешто може да промакне. Четири године касније, кад се види како је Геце прошао, чини се да је Пеп био у праву. Можда би додуше све изгледало другачије да је Марио имао подршку стручног штаба. Сигурно су га и повреде укочиле, да не помињемо болест због које није играо седам месеци.

Било како, минутажа је полако опадала.У сезони 2014/2015 одиграо је 48 узакмица и постигао 15 голова. Већ следеће такмичарске године креће пад, иако Гвардиола упорно понавља да је Геце “један од највећих професионалаца које је видео током каријере”. Следеће сезоне, само 21 меч и повратак у Борусију. Боље да није ни одлазио. Сад је већ касно. Много је пропустио. Два гола и четири асистенције у Бундеслиги… Можда пут повратка, али и крунски доказ да Геце ипак није Меси. Ни близу.

Последња утакмица у репрезентацији Немачке - 14. новембра 2017. Тек су му 25 године. Има времена да се врати, али сан о каријери какву су му предвиђали увелико се распршио. Јунак је залутао.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар