Звездин највећи летњи подухват!

Ле Талеку 1. 000. 000 евра нето! Лоптица је у дворишту француског интернационалца. . .

Фудбал 19.05.2018 | 10:00
Звездин највећи летњи подухват!
Помињу се бројна бомбастична појачања, али би Звездин највећи летњи подухват био задржавање француског штопера Дамијана ле Талека! Тешко да ће српски шампион за предстојеће квалификације пронаћи бољу опцију и играча који би тако легао Владану Милојевићу и представља једну душу у два тела са партнером из централног дела одбране Вујадином Савићем.

Сезону из снова имао је некадашњи члан Борусије из Дортмунда. Био је један од кључних фактора Звездине дефанзивне стабилности, имао је онај антологијски старт на Емирејтсу када је лопту извадио из празног гола. Помогао је Црвеној звезди, али је и Црвена звезда помогла њему да се рехабилитује и подигне тржишну вредност. И да спозна да је рођенио штопер заробљен у погрешним тренерским идејама које су га виделе на позицији задњег везног.

Још током зимског прелазног рока Црвена звезда је покушала да продужи уговор са француским интернационалцем. Није вредело. Искусни фудбалер одбијао је и помисао да се изјасни о новом уговору тешком 480.000 евра годишње плате. Одбијао је и понуде Башакшехира и ПАОК-а, свестан да ће овог лета моћи да бира средину као слободан агент.

Ништа више није у рукама Црвене звезде, али како се може чути одговорни са Маракане желе да још једном покушају. И дигну финансијску лестивцу како би европске квалификације дочекали са неокрњеном одбраном.  А то значи да се не би либили да француском универзалцу спреме двогодишњи уговор тежак 1.000.000 евра. И то у нето износу.

Наравно, предвиђени су и богати бонуси за европске и домаће успехе. Можда и део новца на руке који може да тражи као слободан агент.

Свесни су на Маракани да је још током зиме Ле Талек одбијао финансијски јаче понуде (ПАОК му гарантовао плату од 700.000 евра), али играју на карту комплетног амбијента. Верују да се Ле Талекпривикао на живот у Србији, да је почео да осећа клуб и да је питање да ли био негде другде имао третман као код Владан Милојевића. Звездин шеф стручног штаба је од њега направио модерног фудбалског десетобојца и играчки га надоградио, мада је Ле Талек прошао најбоље француске школе.

Знају челници Црвене звезде да су им шансе мале, али решени су да још једном покушају. Евентуални останак Ле Талека стопирао би потрагу за новим штопером, јер су Савић и Бабић зацементирани у плановима за летње квалификације.

Ле Талек је дошао у Црвену звезду јануара 2016.године. За клуб из Љутице Богдана одиграо је 103 меча и постигао седам голова. Освојио је две титуле шампиона Србије.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар