Нађена дрога у акцији Насљедник

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) и Министарства унутрашњих послова Републике Српске јуче су, у оквиру оперативне акције кодног назива “Насљедник”, извршили претресе лица, објеката и покретних ствари на укупно пет локација; на једној локацији у Палама, двије у Источном Сарајеву, једној локацији у Прњавору и једној у Бањалуци.

Босна и Херцеговина 16.05.2018 | 16:34
Нађена дрога у акцији Насљедник
Претреси су извршени на основу наредбе Суда Босне и Херцеговине и Тужилаштва Босне и Херцеговине, и том приликом су пронађени и привремено одузети предмети, који се могу довести у везу са почињењем кривичог дјела „организовани криминал“ из члана 250. КЗ БиХ, у вези са кривичним дјелом „Неовлаштени промет опојним дрогама“ из члана 195. КЗ БиХ и кривичног дјела „Кријумчарење“ из члана 214. КЗ БиХ.



У току претеса привремено су одузети сљедећи предмети: око 8837 г зељасте материје која изгледом подсјећа на опојну дрогу марихуану или скунк, путничко моторно возило марке Шкода Фабиа, дигитална вага, три картонске кутије са 42 паковања тежине од по 1 кг прашкасте материје „Агростемин“ која има употребу у пољопривредној производњи и која је прокријумчарена из Републике Србије ријечним током, 15 комада муниције калибра 7,9 мм, пет ловачких патрона, двије мале кашике са траговима непознате материје, око 1 кг непознате прашкасте материје, мобилни телефони, лаптоп, централна рачунарска јединица, скенер, штампач, СИМ картице, носачи СИМ картица, печати правних лица, пословна документација, банковне карице, фактуре, лични документи, интерне евиденције, биљешке и друго.



Приликом вршења претреса, полицијским службеницима Сипе подршку је пружила Гранична полиција Босне и Херцеговине, у виду ангажовања службеног пса са водичем на једној локацији у Палама.

Три лица су лишена слободе, те су након криминалистичке обраде у службеним просторијама СИПА-е, предата Тужилаштву Босне и Херцеговине, саопштено је из Сипе.

БН ТВ

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Драган Лукац

16.05.2018 14:41

Погледат цемо се ми оци у оци. Нецете ви мени посао кварити....Ја сам 7 Л крви за то пролио....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.05.2018 15:11

Чему иронија. Мислим да се Лукач каје зашто је уопште учествовао у рату. Имао је и он могућност да студира факултет физичке културе у Новом Саду. Да је то учинио, да је био паметан, данас би комотно могао бити кандидат за предсједника Републике Српске.

Name

ре:ре

16.05.2018 18:43

Па и овако је ЗА ПРЕДСЈЕДНИКОМ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. Сто да се муци када за Предсједником мозе бити и без сколе.