Суд јој забранио да пјева у стану

Једној жени из Норвича у Великој Британији суд је забранио да пјева и свира гласно у свом стану, након што су се комшије пожалиле полицији да њен глас звучи као да неко покушава да удави мачку.

Свијет 16.05.2018 | 07:24
Суд јој забранио да пјева у стану
Комшије тврде да 48-годишња Хедер Веб терорише остале станаре зграде својим пјевањем, које траје већ четири године.

Још 2014. године комшије су поднијеле захтјев локалној заједници у којем се наводи да не могу боравити у својим домовима због пјевања и свирања њихове комшинице. Након ове пријаве комшија Вебова је добила усмено упозорење од полиције Норвича, међутим то њу није зауставило да се бави оним што воли, а то је пјевање и свирање.

Након пропалог покушаја да се распјевана комшиница упозори, станари из зграде су поднијели нову тужбу 2016. године у којој је стајало да не могу да живе у згради у којој констатно одзвањају крици "мачке која се дави" по ходницима.

Посљедња пријава је коштала Хедер Веб забране пјевања и свирања у згради, међутим пјевачица није жељела да одустане од свог сна.

Забрана која је ступила на снагу подразумијевала је да Хедер наредне двије године не смије да ствара буку која може да покрене аларме или да ствара звукове који могу да се чују ван њеног апартмана.

Вебова тврди да се придржава ове забране те да је гласноћу свог пјевања свела на минимум. Ипак у Магистрату комшије су поново поднијеле пријаву да Вебова крши прописану забрану, а за то су имали и неколико аудио-доказа.

Комшија Пол Барфорд, који станује 40 метара од аматерске оперске пјевачице, мобилним телефоном из свог стана снимио је пјевање своје комшинице, те тај снимак приложио у Магистрату као доказ да Хедер Веб крши прописану забрану пјевања и стварања буке.

Комшиница која живи изнад Хедер Веб је истакла да је покушавала у свом стану да гледа телевизију те да је стављала слушалице на уши, али да је и даље могла да чује пјевање Вебове.

"Када сам први пут чула, скинула сам слушалице и отишла до прозора да се увјерим да ли тај грозни звук долази из њеног стана", рекла је комшиница.

Аматерска оперска пјевачица је након овога посљедњег инцидента приведена у полицијску станицу због кршења забране коју је прописао Магистрат.

Хедер Веб тврди да се не сјећа да је она пјевала у периоду када су настали аудио-снимци комшија који су снимали њен глас и који су тај снимак искористили као доказни материјал у случају против ње.

Суд је Вебову прогласио кривом у три одвојене парнице. Аматерска оперска пјевачица ће морати трајно да одустане од пјевања у стану, те ће морати да плати високу новчану казну. Поред тога суд је и истакао да, уколико Вебова и даље буде пјевала у свом стану, биће принуђени да је пошаљу у затвор.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Права дрзава

16.05.2018 09:26

Свака цаст.А не овај балкански дивљаклук.У Свици немос ни какати послије десет.Зову полицију сви.Овде у Африци мозес сра.. стално.24 сата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

16.05.2018 12:16

Вибрато јој оцајан, доње лаге прениске