Потпуно искрени Меси: Не такмичим се с Роналдом!

Није ми циљ да будем најбољи у историји. . . ! „Не играм фудбал да бих био најбољи у историји, већ да у свакој наредној години будем бољи него у претходној. Да стално побеђујем. Што више титула освојиш - то је боље. Сада морам да освојим трофеј са репрезентацијом, јер ми то једино недостаје“.

Фудбал 19.05.2018 | 23:30
Потпуно искрени Меси: Не такмичим се с Роналдом!
Не дешава се да говори често, али када изнесе своје мишљење - речи Лионела Месија прате се с посебном пажњом.

Један од најбољих фудбалера света урадио је велики интервју за аргентинску телевизијску станицу ТyЦ Спорт, за коју је говорио на многе занимљиве теме. Није био много речит, али је рекао таман колико је требало да би се озбиљно затресао фудбалски свет. Зато је увек и важно чути шта има да каже један од најбољих у историји фудбала. 

Меси је говорио о терету играња за национални тим и са чиме се све суочавају аргентински фудбалери када играју за репрезентацију.

„После спекулација да сам напустио репрезентацију, размислио сам о свему и схватио сам да су се појавиле погрешне поруке које су убијале снове људи. Зато морамо да наставимо да се боримо. Народ, додуше, нам не олакшава јер од нас увек траже да урадимо најбољи посао, а када не играмо - нисмо добри. У последњој деценији чини ми се да имамо обавезу да стално побеђујемо, а заправо не треба да буде тако. Ми немамо обавезу ни према коме. Били смо у три финала, изгубили смо их и то је једини терет који морамо да носимо“.

О предстојећем Мундијалу говорио је само кратко.

„За нас би добар резултат био пласман међу четири најбоља тима на турниру. Верујем да можемо да дођемо до тог циља и испишемо историју“.

Једна од тема било је и вишедеценијско ривалство с Бразилом.

„То је врло занимљива ствар. Бразил има јако добре играче, тим, а када играју у најбољем ритму могу да те згазе, да те убију са играчима попут Нејмара или Кутиња. Имали су малер с Нејмаровом повредом, а сада не знам какво је његово стање - да ли ће се опоравити или не“.

Меси се одмах надовезао и на могућност да Нејмар овог лета појача редове мадридског Реала.

„Било би ужасно видети у Реалу, због свега што је значио Барселони. Због начина на који је отишао, због свих титула које је освојио, Лиге шампиона, титула, победа над Реалом... Био би то велики ударац за навијаче. На фудбалском нивоу јасно ми је да би Реал био озбиљно јак с Нејмаром у тиму“.

Ко би могао да буде највећи ривал Аргентини на Мундијалу?

„Шпанија, због квалитета играча и начина на који играју. Потом Бразил и Немачка, који су увек у завршницама великих такмичења. Француска има страшне играче“.

Кратак осврт и на дебакл Аргентине у пријатељском мечу против Шпанија, када је Црвена фурија славила резултатом 6:1.

„Лагао бих када бих рекао да нас није срамота због тога. Мада, признајем и да смо играли добро у првом полувремену, имали већи посед лопте и није нам било лако на крају“.

Тренутак када је највише славио неки спортски успех?

„Највише сам се радовао када сам освојио прву Лигу шампиона“.

О селектору Хорхеу Сампаолију.

„Све што ради доживљава с много енергије и емоција. Даје све од себе на тренинзима, сваког дана, доста прича с нама, увек је на свом максимуму. Увек нам даје све потребне информације пре утакмице и од нас увек тражи 100 одсто“.

О томе да би могао да буде најбољи фудбалер свих времена?

„Не интересује ме да буде најбољи у историји, никада нисам ни размишљао. Ни да будем први, други, трећи или четврти... Сваку нову годину започињем са циљем да унапредим себе, да освојим све, да оставим целог себе на терену у свакој утакмици, да пружим максимум и помогнем саиграчима. Не играм фудбал да бих био најбољи у историји, већ да у свакој наредној години будем бољи него у претходној. Да стално побеђујем. Што више титула освојиш - то је боље. Сада морам да освојим трофеј са репрезентацијом, јер ми то једино недостаје“.

Одлазак Андреса Инијесте из Барселоне?

„Заједно смо изнели једну дугачку трку. Било је спектакуларно играти с њим и освајати све ове трофеје“.

Шта мисли о Реалу?

„Понекад вам се чини да играју лоше, али побеђују. То нас понекад скупо кошта јер се догоди да играмо много боље од наших ривала како бисмо победили. Не такмичим се с Роналдом, то ми није циљ. Желим да будем победник, да освојим Лигу шампиона сваке године, да освојим све на клупском и репрезентативном нивоу“.

Каква будућност чека Месија?

„Није ми потребно да идем било где, нити да се доказујем било коме. Јако је тешко донети одлуку да одеш из Барселоне. Искрено, не знам шта ћу радити када завршим каријеру. Имаћу много слободног времена, живећу дан по дан, уживаћу с породицом и бићу захвалан Богу што сам жив“.

О пријатељству с Луисом Суарезом?

„Практично живимо заједно, имамо јако пријатељство. Он није само нападач који постиже голове, већ нам даје много тога у игри. Даје нам ширину, много трчи, врши притисак... Гледам га понекад колико енергије има. Час је на мојој страни, па онда трчи на супротни део терена, па иде напред-назад... Понекад пројури поред мене и само ми каже: 'Морам да журим'. Јако добар играч и пријатељ“.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар