Рукометаш ломио по породилишту!

Прексиноћ се у породилишту у Вишеградској у Београду одиграла права драма. Прослављени рукометни репрезентативац Недељко Јовановић улетео је у болницу и почео да виче, вређа и ломи око себе јер му се вереница превремено породила у 22 недељи трудноће. Беба је рођена жива и тешка само 600 грама.

Србија 15.05.2018 | 21:54
Рукометаш ломио по породилишту!
Она је из једне београдске болнице у ГАК „Вишеградска“у петак, и то због стања које претходи побачају. Добила је терапију и остала да лежи у болници.

Драма креће у недељу увече, пола сата пре поноћи. Након што су је дежурне докторке прегледале, констатовале су да је превремени порођај кренуо. Брзо је пребачена са одељења у породилиште. Неколико минута касније, њен вереник долази и почиње хаос.

Шта се све дешавало, препричава др Александра Матејевић Рајић, која је те ноћи била дежурни гинеколог у породилишту.

- С обзиром на то да се главна улазна врата закључавају у 22 сата, он је покушао да их развали, али како се ради се о аутоматским вратима, то му није пошло за руком, па је лупао и разваљивао их. С обзиром на то да није успео у томе, пронашао је споредни улаз и са још две жене ушао у болницу. Прво је отишао на одељење, где му је лежала вереница. Тамо је урлао, шутирао врата, будио жене које су спавале. Сигурно му је неко рекао да му девојка није ту и он се брзо попео на трећи спрат. Ушао је у просторије у којима цивили не смеју да буду. Чим је крочио на одељење, почео је да се дере на нас. Урлао је да смо му убили дете, називајући нас погрдним именима. Шутирао је све што му се налазило на путу - кроз сузе и још увек у шоку присећа се др Матејевић Рајић.

Она каже да је рукометаш изгледао као да није знао да му је вереница примљена у болницу због могућег побачаја и да није био припремљен за то. Објашњава да нико није могао да га заустави, па су га само једна стаклена врата делила од жене која се у том тренутку порађала и која се јако узнемирила због његове вике и урлања. 

- Он је велики и крупан човек, а ми смо сви за њега минијатуре. При томе, у недељу су све саме жене биле дежурне. У једном тренутку кренуо је на колегиницу, која је у рукама имала некакву шипку и њоме се бранила. Ја сам му у том тренутку нешто говорила, да треба да изађе одатле, да нас остави на миру, али више се ни не сећам шта сам му све причала. На крају су га те две девојке, које су биле с њим, смириле и одвукле напоље - каже др Матејевић Рајић.

Сат времена након овог тешког инцидента, његова вереница се породила. Дете је рођено живо, али тешко свега 600 грама. Одмах су, каже докторка, позвани и неонатолози и педијатри.

Али ни ту није био крај...

- Већ око два сата после поноћи, почела је да се скупља група људи, њих око 10, 15, испред улаза у Вишеградску. Ми смо све то гледали са прозора и никоме није било пријатно. Плашили смо се да не нагрну сви у зграду и да нас не повреде. У међувремену нас је тргло и звоно на интерфону. Видели смо да испред стоје два мушкарца и две жене. Радник обезбеђења им је рекао да може само једна особа да уђе - присећа се докторка.

Како смо незванично сазнали, вереница се представила као рођака Марије Шерифовић како би ушла у болницу, али је она само њена добра пријатељица.  

"Она није  моја рођака. У питању су моји другари, то је све", изјавила је Марија Шерифовић за Курир. 

(Курир/Блиц)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Оља

15.05.2018 20:55

Спортиста!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синнy Боy

15.05.2018 21:27

Није рукометаш већ бивши рукометаш.

Name

?????

16.05.2018 06:20

Засто нико није позвао полицију???

Name

Рукометас

16.05.2018 11:11

Ста би ти магарац урадио да се теби то десило, ја сам му другар и знам све. Зато сутите кад немате појма..

Name

Ре:Рукометас

16.05.2018 16:13

Мрс багро! Засто је истраумирао остале породиље. Ста је то било да је у 22 ломатао по болници, просвјетли нас? Досо баја из кафане? Јел то само њему стало до зене и дјетета? Силедзије набилдане!

Name

Турбоскара

16.05.2018 06:20

Која бахатост.Па требало би га за ово затворити пар година да се мало спусти на земљу и мало пендраком охлади.Жена се порадја он вришти шута ствар.Па гдје обезбједјење ипак је то породиљски одјел.Како тако лако се може учи и рсдити шта хочеш.А овсј рукометаш само доказује која је сировина

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИРОЉУБ

16.05.2018 06:38

МА ТРБАЛО ЈЕ ДЈУБРЕ ОДМА У ЗАТВОР ПА ТАМО НЕК СЕ СИЛИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јел ико питао Јовановића шта се десило?

16.05.2018 07:16

Јесу нам толико испрали мозак да нам не требају обе стране прице, него овако на прву, пендрек, сировина... ? Шта мислите да мало укључите мозак, па поставите нека питања, добијете још одговора, па размислите мало? Немам појма шта се десило овдје, а и не тиче ме се. Могуће да је јовановић сировина и да је то његов неки кретенлук, али могуће је и да није. У једној од болница у Републици Српској лично сам имао неколико ситуација, гдје сам на очиглене бахатости и безобразлуке приликом пропуста здравствених радника успио остати присебан, и не урадити исто што и Јовановић. Нисмо сви од исте јапије. А они некако јесу. Има их кажу поштених и стручних, али то је изгледа нека угрожена врста као човјечија рибица, ти поштени добри доктори. Живе у пећини, не виде, не чују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале.бг

16.05.2018 07:35

Прицате глупости а уопсте не знате целу прицу. Треба цути и његову прицу. Не браним и не оправдавам његов поступак, напротив. Треба да одговара за то сто је урадио. Али ако Вам неко трази новац да би радио свој посао и оно за ста је вец плацен, мислим да би сви тако реаговали, мозда цак и горе. Врло добро знате ста су наси доктори, сестре, бабице. У Бања Луци се зна тарифа за све - од пријема, бољег кревета, собе, посета,епидурала, царског реза.... Знају о цему прицам само они који су имали посла са њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неце да мозе

16.05.2018 08:45

Доктори ти криви ,а мисли да је нормално да имају таква примања.Да бих неко постао доктор мора 20 година робијати са књигом па родитељи колико нагребусе то ви не разумијете чим казете плацени су.Неко је други крив за све то а они који и даље трпе непријатности од пацијената као дузни су несто ,ништа друзе нису дузни ,одшколујте себи доктора и неће те тако причати умјесто да се борите за статус доктора достојан човјеку ви ударате у криву сто посто.Ко је луд да прави штету пацијенту намјерно а нико није компетентан да оцјењује доктора сем зна се гдје то постоји на факултету медицине.Ја имам дијете и студента и све видим ничија ме прича не занима од стране лаика кроз каве драме пролазе док се дође до звања љекара.

Name

БЛ-РС

16.05.2018 09:30

Мозда сколујете доктора али нисте себе - 'да бих неко постао' и 'неце те' ...довољно од Вас. Инаце, колико сам упуцен, студије медицине трају 5 година + специјализација. Далеко од тога да је лако заврсити али сви смо свесни ста који позив носи па тако и доктори. Ја знам да су плате ниске, али су ниске свуда, у свим професијама. Као сто сте сад у кози неког ко сколује доктора, ставите се у ситуацију дотицног спортисте и запитајте се како би Ви реаговали. поздрав

Name

МИЛАН

16.05.2018 08:28

У нормалној дрзави то би се теско и десило.Ако би се и десило,одмах би био лисен слободе.Он је дивљао кроз целу болницу.Кабадахија и примитивац је показао понасање једног "спортисте",који су некада били узор у понасању,а сада видимо да има у спорту сваста.Уосталом,ниста ново.Све се променило.Вероватно неце ни до судије за прекрсаје ици!Мозда му се цак и болница извини!Све је могуце!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазар

16.05.2018 09:22

Па и доктори су некада били узори,а сада не прежу ни од чега.Новац им је једина мотивација,и што је најгоре,нико од тих ваших "дивних" доктора није одговарао пред судом за своје грешке које су многе коштале здравља или живота.

Name

Дејан

16.05.2018 09:45

Не правдам његов поступак али оно сто доктори и помоцно особље раде је катастрофа. Спремни су да пусте да се пацијенткиње муце и по десет сати, цекају да их поцастите па да крену да порадјају. Цаст изузецима

Name

ре: БЛ РС

16.05.2018 14:59

Студиј медицине траје 6 година, обавезан мин годину дана стаз ( просјецно 5-7 год, без везе)након тога 4-6 год специјализације.Након тога си годинама млади специјалиста, док не пристигне неко млади...Послије тога логицно јос 2-3 год субспецијализације, плус свакодневно струцно информисање. Не суди по корицама књигу.Замисли се да си сам са витално угрозеним цовјеком, немас ни стерилне рукавице, понекад ни основна тх ти није доступна. Министарство здравља резе кесу осигураницима, а доктори су прва линији напада. У свакој струци има добрих и лосих, али ако си икад упознао или срео доброг др не мој да генерализујес. Није ово запад па да ми зарадујемо...Зивотаримо као и сви ви. Видјела сам салтерску слузбеницу у ЦИПС-у како узима Бајадеру за посао за који је плацена.Ми смо друство изврнутих вриједности. Корупција свугдје.

ОДГОВОРИТЕ