Емеријев опроштајни интервју...

Нејмар је као Меси и Роналдо, само да се уклопи са екипом. . . ! Што баш и не иде тако лако!

Фудбал 18.05.2018 | 23:45
Емеријев опроштајни интервју...
Мадридски медији врше притисак покушавајући да Нејмару огаде Пари Сен Жермен и врате га на Пиринеје, само овог пута у Реал. Међутим, Унај Емери, одлазећи шеф струке Светаца, уверен је да ће 222.000.000 евра скупоцено појачање и следеће сезоне играти на Парку принчева.

“Мислим да ће остати у Пари Сен Жермену, чврсти су темељи тог пројекта. Клуб је изабрао Нејмара и Нејмар је изабрао Пари Сен Жермен. Тако да ће он и даље доприносити том пројекту. Не знам колико ће дуго остати, јер у фудбалу никад не знаш, али следеће сезоне ће бити ту и мислим да је то најправедниј и за ПСЖ и за Нејмара“, тврди Баск у интервјуу за Кадена Сер радио.

Не оставља ни најмању дилему да ће Бразилац остати у Паризу.

“Било је тренутака када су медији преувеличавали све у вези са Нејмаром. Он не прича много, али је нама рекао да су га умориле све те лажи. Баш у недељу је подвукао такав сав. Нисам Нејмаров портпарол нити желим да га глумим. Најбоље је само да саслушате шта он има да каже“.

Емери даље наставља тврдњом да је одлично сарађивао са Нејмаром, да је он играч на нивоу Кристијана Роналда и Лионела Месија и да га је само повреда спречила да то и демонстрира с обзиром да је на свега 30 утакмица колико је одиграо ове сезоне постигао 28 голова и наместио још 19. Додуше, за играча од 222.000.000 евра све испод тога било би срамотно мало. Чак ни ово није довољно. А шта је осим повреде успорило Нејмара?

“Кад пронађе синергију у тиму, а то је процес који захтева време, кад на терену пронађе везу са осталим играчима Пари Сен Жермена, наставиће да даје оно офанзивно што је екипи потребно да пређе на највиши ниво. Уверен сам да ће то урадити. Уживао сам у раду са играчем таквог калибра. Он је изванредан фудбалер, притом и сјајна особа у срцу. Сећам се још првог тренинга, одушевио нас је све иако је на тренинзима Пари Сен Жермена ниво веома висок“.

Али ти односи са саиграчима? Није тајна да нису били идеални. Сви се још сећају свађе са Единсоном Каванијемоко извођења пенала...

“Гледали смо статистику обојице код извођења пенала, видели да је слична и онда разговарали о могућности да поделимо одговорност. Кавани је желео да први пуца, Нејмар је био нестрпљив... Видео сам да нема џентлменског договора и интервенисао, објаснију Каванију да ја желим да то буде Нејмар“, спушта лопту Емери.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар