Нови милиони за нова улагања?

Потпредсједник Владе Републике Српске Антон Касиповић оцијенио је данас да је добро што ће додатних три одсто буџетских средстава бити утрошено за капитална улагања и да ће инвестирања бити видљива у сваком дијелу Српске.

Република Српска 15.05.2018 | 12:58
Нови милиони за нова улагања?
"Вјерујем да није проблем и што ће додатних три одсто бити утрошено на капитална улагања у Републици Српској. Очекујем да ће инвестирање бити видљиво у сваком дијелу Српске", рекао је Касиповић у Народној скупштини у расправи о Приједлогу ребаланса буџета Српске за ову годину.

Он вјерује да није проблем што је навише ребалансиран буџет и обезбијеђено несметано функционисање институција које се финансирају из буџета.

Опредјељење Владе РС је да ће плате расти, као и пензије, које су већ у пар наврата повећане, тврди премијер РС Жељка Цвијановић.
 
У обраћању парламенту рекла је да не стоје примједбе опозиције да је у РС економски колапс.

"Приходи расту", рекла је Цвијановић истичући да су то потврдили и статистички подаци те да је опредјељење Владе стабилност прихода и социјални дијалог.

Претходно је замјеник шеф Клуба посланика СДС-а Миладин Станић оптужио власт у РС да жели да злоупотријеби средства из ребаланса буџета, али и да нису приказали стварно стање средстава, посебно у јавним предузећима гдје су присутни губици и вишак радника.

"Ово је предизборна кампања и представа за јавност", навео је Станић током расправе о предложеном ребалансу буџета за ову годину који је већи за 87 милиона КМ и износи три милијарде и 424 милиона КМ.

Рекао је да опозиција сматра да Влада лоше ради.

"Питам вас и зашто је постало легално у РС не платити порез и зашто то чине јавне институције. Дозволили сте да радници у РС 55 мјесеци немају плаћене доприносе", устврдио је Станић.

Посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Бранислав Бореновић тврди да је ребаланс буџета резултат раста тражње најзначајнијих спољнотрговинских партнера Српске из ЕУ, а не домаћих прилика.

"Поставља се кључно питање ако је овако, зашто нема значајнијег раста страног инвестирања", упитао је Бореновић, који тврди да Влада Српске има неисплаћене обавезе према добављачима.

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић сматра да треба похвалити реформе које је спровела Влада Српске, јер су резултати видљиви и из повећања буџета за ову годину.

Посланик Напредне Српске Горан Ђорђић рекао је да је буџет реално повећан за 2,6 одсто.

"На бази којих параметара је предвиђено да ће просјечна годишња стопа инфлације бити 1,3 одсто. Мислим да ово није добро пројектовано јер су уведене акцизе на гориво", додао је Ђорђић.

(Агенције)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Харе

15.05.2018 10:39

Човјек само пита: "Питам вас и зашто је постало легално у РС-у неплатити порез и зашто то чине јавне институције. Дозволили сте да радници у РС 55 мјесеци немају плаћене доприносе", устврдио је Станић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Х

15.05.2018 12:46

Стигли нови милиони онај министар са великим устима обецо својим тајкунима мало добити да се припреме за изборе па хајде од народа да их задузимо јос док смо на власти од октобра неце моци краст вукота це их на ливаду посалти па це траву пасти

Name

Улагања

15.05.2018 13:36

Треба их пустити да асвалтирају,улазу у сколе, болнице,водоводе јер то су и онако насе паре,а онда гласати против њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.05.2018 13:54

Тооооо!!!

Name

професор

15.05.2018 14:56

Боље би било да изгласате нови изборни закон инаце це вас вец познати папаци купити комплетно за паре!

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

15.05.2018 16:21

Милиони за нове авионе и хеликоптере за разлаз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментар

15.05.2018 19:39

Прави наслов би био: " Нови милиони за нова У-лагања". Коријени су коријени...

ОДГОВОРИТЕ