Нејмар се враћа на терен - спреман за Хрвате!

Капитен Бразила Нејмар да Силва, после опоравка од повреде, највероватније се враћа на терен у пријатељском мечу против Хрватске 3. јуна у Ливерпулу.  Нејмар ће бити више него спреман за "орлове"! "Десетка" Бразила најављена је за утакмицу која ће бити одиграна 24 дана пре судара са Србијом у Москви.

Фудбал 18.05.2018 | 08:15
Нејмар се враћа на терен - спреман за Хрвате!
Нападач Пари Сен Жермена од фебруара није играо због операције метатарзалне кости стопала, али ће бити спреман и пре Мундијала и то у дуелу у ком ће Хрватска 'глумити' Србију, ривала 'Селесаа' у Е групи Светског првентсва у Русији.

Доктор репрезентације Родриго Лесмар истакао је да опоравак Нејмара тече веома добро и да ће следеће недеље тренирати са групом. 

"Урадили смо неке тестове, Нејмаров опоравак иде у одличном смеру. Следеће недеље биће спреман да тренира са екипом. Наша идеја је да ради са лоптом како би ускоро био потпуно фит да одигра прву пријатељску утакмицу", рекао је Лесмар. 

Капитен и најбољи фудбалер Бразила, Нејмар Жуниор, биће више него спреман до 27. јуна када ће у последњој утакмици групне фазе Светског првенства у Русији његов тим играти против репрезентације Србије.

Иако је постојала дилема око тога да ли ће звезда Пари Сен Жермена бити спремна за почетак Мундијала у првим данима после операције обављене у Бело Хоризонтеу 1. марта, отклонио ју је доктор бразилског националног тима, Родриго Лесмар, који је најавио "десетку" у тиму већ 3. јуна.

"Урадили смо неке тестове, Нејмаров опоравак иде у одличном смеру. Следеће недеље биће спреман да тренира са екипом. Наша идеја је да ради са лоптом како би ускоро био потпуно фит да одигра прву пријатељску утакмицу", рекао је Лесмар.

Ако не буде нових обрта, Нејмар би требало да предводи екипу у контролној утакмици са Хрватском која ће бити одиграна на "Енфилду" у Ливерпулу.

Нападач Пари Сен Жермена од фебруара није играо због операције зглоба, који је тешко повредио у дербију са Олимпиком из Марсеја.

У Групи Е, поред Бразила и Србије налазе се још репрезентације Швајцарске и Костарике.

Бразилци су са одушевљењем дочекали Лесмарову прогнозу, утолико више што су прошле недеље сазнали да ће у поход по шесту титулу првака света морати без једног од најискуснијих и најважнијих играча, Данија Алвеша.

Поред Бразила и Србије у Е групи су Швајварска и Костарика, први противник "орлова" на СП 17. јуна у Самари.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар