Видео - Лукић послије Барсе: Моћи ћу да причам дјеци!

Једна од најспектакуларнијих утакмица ове сезоне у ЛаЛиги одиграна је у Валенсији, а Леванте је са 5:4 бацио на колена Барселону.

Фудбал 14.05.2018 | 15:45
Видео - Лукић послије Барсе: Моћи ћу да причам дјеци!
Било је и 2:0, и 5:1, и на крају је Барса доживела први пораз ове сезоне у првенству, односно после чак 43 узастопне утакмице без неуспеха.

Актер чуда против шампиона Шпаније био је и Саша Лукић, сропски везиста и члан тима из Валенсије, који је асистенцијом код другог поготка допринео невероватном исходу у 37. колу шпанског првенства.

"Играти с Барселоном и знати да је нико није поразио а да су остале још две утакмице до краја сезоне, и да би победом над нама ушла у историју, само по себи је од великог значаја. Играли смо расерећно и веровали смо да можемо до чуда. Играмо много добро са новим тренером Паком Лопезом, изашли смо на терен да се надигравамо, па шта буде и супер је испало. Стварно је био спектакл за историју и драго ми је што сам био део таквог меча", каже Лукић. 

Много пута је Барселона знала да спречи пораз или преокретом освоји цео плен, а наш млади репрезентативац открива како су успели да нокаутирају шампиона Шпаније.



"Имали смо договор да се надигравамо, да нападнемо високо, да играмо као они па шта буде. Утакмица се супер отворила, а и на 2:0 смо имали шансу... Зна се ко је Барса и да може да окрене меч. Последњих 20 минута при резултату 5:4 смо се стисли из све снаге, мало нас је и бог погледао, али заслужили смо победу. Стварно смо део историје, Леванте 50 година није победио Барселону". 

Поред тога што је приказао још једну одличну партију на средини терена против асова каталонског тима, Лукић је асистирао Боатенгу и избацио га пред голмана Тер Штегена за 2:0. 

"Сигурно да сам срећан због добре игре и то против тако великог клуба као што је Барселона. Много ми значи асистенција, на добром сам путу и показао сам да могу да будем на високм нивоу и против великих екипа. Није мала ствар допринети асистенцијом тријумфу над Барсом". 

Злуради би рекли како је Барселона била ослабљена без Лионела Месија, али су Лукић и саиграчи наспрам себе имали асове као што су Инијеста, Суарез, Кутињо...

"Да, играли су сви други осим Месија... Много ми значи и то што сам могао да играм против Инијесте који се опрашта од Барсе, па ћу моћи да причам својој деци против каквих сам асова играо". 

Леванте је у сјајној серији од пет победа у псоледњих пет утакмица (Барселона, Леганес, Севиља, Билбао, Малага), а притом се борио за опстанак. 

"Да нам је неко рекао да ћемо имати такав низ... Нови тренер Лопес је много тога променио, почели смо да играмо прави фудбал, да се надигравамо са свима и види се велики напредак у игри. Храбри смо и мало је штета што се завршава сезона". 

Почетак је искористио за привикавање и сада позајмљени фудбалер Торина може да се похвали са 17 наступа у шпанској лиги. 

"Млад сам дошао у Примеру, велику лигу, можда и најбољу на свету. Прилагодио сам се и прија ми живот и фудбал и људи у Шпанији. Задовољан сам свиме и мислим да ми је долазак у Леванте пун погодак. Хоће да ме откупе, Торино неће да ме пусти, за сада још не знам шта ће бити, све ће се знати по завршетку сезоне", завршио је Лукић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар