Венгер и Арсенал - крај послије 1.235 утакмица!

"Тобџије" су на достојанствен начин испратиле из клуба легендардног тренера. "Пред мојим наследником је светла будућност", рекао је Француз.

Фудбал 14.05.2018 | 10:15
Венгер и Арсенал - крај послије 1.235 утакмица!
Хадерсфилд - Арсенал 0:1!

Није Арсенал могао ни горе ни доле са шестог места, али је у последњем колу Премијер лиге ипак забележио важну победу.

Прекинута је серија од седам пораза у гостима у Премијер лиги, започета 14. јануара у Борнмуту, а легендарни Арсен Венгер добио је опроштај какав заслужује - када већ његови пулени нису могли да победе Атлетико Мадрид и пласирају се у финале Лиге Европе.

"Наравно да сам преплављен емоцијама после 1.235 утакмица у једном клубу. Да бисмо се растали са уживањем, морали смо да победимо. Победе су оно што ме чини срећним и момци су то урадили за мене. Био је ово леп дан за све, јер је и Хадерсфилд срећан што је опстао у лиги", изјавио је Арсен Венгер непосредно после меча.

Он је стигао у Арсенал септембра 1996. Тада је имао 46 година, сада чак 68 и питање је какав ће бити његов следећи ангажман у фудбалу.

"Не осећам олакшање, тужан сам. Мораћу да се адаптирам на другачији живот, али свестан сам да је у једном тренутку морало да се заврши. Верујем да сам оставио печат у Арсеналу. Три пута смо освојили Премијер лигу, имали смо низ од 49 утакмица без пораза, а веома сам поносан на седам трофеја у ФА купу. За време мог боравка изградили смо нови стадион и нови тренинг центар".

Венгер је клубу и навијачима пожелео све најбоље у будућности, истакавши да могу да га сматрају једним од њих.

"Мислим да је пред мојим наследником светла будућност, јер овај тим има квалитет и добар став. Потребно му је неколико појачања и ако успеју да их доведу, мислим да ће се Арсенал борити за титулу".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар