"Сина нам је убио бивши полицајац"!

Драган Ћургуз (22) из Бањалуке преминуо је у Универзитетском клиничком центру РС усљед тешких повреда главе које је задобио 29. априла ове године у шуми у бањалучком приградском насељу Драгочај.

Република Српска 12.05.2018 | 17:53
"Сина нам је убио бивши полицајац"!
Полиција је након истраге утврдила да је Ћургуз настрадао због повреда задобијених у саобраћајној несрећи, али родитељи младића тврде да је прави узрок смрти повреда задобијена у тучи са бившим полицајцем М.К. који је како је потврђено порталу Српскаинфо.цом био предмет полицијске истраге у овом случају, али је пуштен усљед недостатка доказа.

У Полицијској управи Бањалука потврдили су да је прва пријава која је дошла у полицију гласила да је Ћургуз повријеђен у тучи, али је како објашњавају, увиђајем, саслушањем више од 10 свједока, те разним вјештачењима утврђено да се радило о повредама задобијеним у саобраћајној несрећи коју је узроковао Драгиша Г.

Жељко Спасојевић, начелник Полицијске управе Бањалука, изјавио је да је тужилац који је био на лицу мјеста извршио увиђај и дјело оквалификовао као угрожавање јавног саобраћаја.

“Након комплетирања предмета извјештај ће бити достављен Окружном јавном тужилаштву Бањалука”- закључио је Спасојевић.

У ПУ Бањалука наводе да је утврђено да је покојни младић у тренутку несреће био у друштву са Драгишом Г.

“Извлачили су дрва из шуме и када је „кеди“ који је возио Драгиша дошао на једну стрму страну, нагнуо се, а точак је захватио покојног младића, који је након тога ударио главом од макадам” – наводе из бањалучке полиције.
Посебно истичу да је прегледом видео надзора и изјавама свједока утврђено да М.К. није био у спорно вријеме на критичном мјесту, односно да има алиби.

“Пацијент Д.Ћ. примљен је у УКЦ РС 29. априла ове године са тешким тјелесним повредама, са доминантном повредом главе и налазио се на апаратима за механичку вентилацију, у дубокој коми. Упркос уложеним напорима љекара, младић је преминуо 6. маја у 7.30 часова” – порврдили су у УКЦ.

Међутим, мајка и отац преминулог младића оптужују полицију да крије убицу и тврде да њихово дијете није умрло несрећним случајем.

Наводе да за ове тврдње имају и свједока који је, како тврде, видио да је њихов син нападнут са леђа од стране М.К.

“Своје сам дијете звала неколико пута док се једном није јавио његов друг и рекао да је Драган претучен. Кад сам дошла по њега био је још свјестан и рекао ми је само „Милс“ (надимак бившег полицајца М.К. који је био предмет истраге). Звала сам полицију у Ивањској, али нису се хтјели јавити и нису дошли на мјесто несреће” – прича мајка покојног младића Душка Ћургуз.

Додаје како је тешко повријеђеног сина одвела кући, а затим је по њега дошла Хитна помоћ.

Каже да је у возилу Хитне помоћи звала патролу из Полицијске станице Лазарево, која је убрзо дошла у болницу.

“И у болници је још био свјестан и опет ми је рекао само „Милс“, послије чега је пао у кому. Назвала сам полицију ујутро и рекла им да ми је син у коми и пријавила чије је име говорио, али су ми рекли да не могу доћи док се Драган не пробуди” – тврди мајка Душка, те додаје да је полиција ипак дошла, када им је запријетила да ће звати медије.

Тврди да су узели њену изјаву, те ухапсили М.К. чији је надимак Драган изговарао у посљедњим тренуцима свијести.

Душка истиче да је М.К. у Полицијској станици Лазарево признао да је ударио Драгана.

“Међутим, исту ту изјаву касније је повукао у полицији у Ивањској, те је пуштен на слободу” – тврди Душка.

Када је Драган, након седам дана лежања у коми преминуо, случај је преузело бањалучко тужилаштво, а свједок који је прво тврдио да је Драган нападнут како наводи Душка, промијенио је изјаву.

“То је учинио зато што му је пријећено у полицији”- сматра мајка покојног младића зато што му је пријећено из полиције.

У Окружном јавном тужилаштву Бањалука су потврдили да им извјештај о предузетим радњама полиције у случају смрти Драгана Ћургуза није стигао.

“На основу података које сте нам доставили у захтјеву за приступ информацијама извршили смо провјере у службеним евиденцијама и утврдили да Окружном јавном тужилаштву Бањалука није достављен извјештај у вези са горе наведеним лицем” – навели су из ОЈТ Бањалука.

(Српска.инфо) 

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

Правда

12.05.2018 15:57

Па докле сеоска полиција да убија младице..??? Јел им сметају, сто су остарили, па не могу да гледају младице? Све је ово изопацено, од нерада

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛИ

12.05.2018 16:16

Е САД СТВАРНО ПРЕТЈЕРУЈУ ЈЕР ОВО СИГУРНО НЕМА ВЕЗЕ СА ИСТИНОМ, ПРВО ШТО ТАЈ БИВШИ ПОЛИЦАЈАЦ НЕ УЖИВА БАШ НИКАКАВ УГЛЕД ОД КОД БИВШИХ КОЛЕГА А ДРУГО ЈЕ ДА БИ И ЊЕГА СВИ РАДО ВИДЈЕЛИ У ЗАТВОРУ АЛИ ОН СИГУРНО НЕМА НИКАКВЕ ВЕЗЕ СА ОВИМ СЛУЧАЈЕМ

Name

Ре

12.05.2018 16:19

Док су убијали тудзу Дјецу били су Ероји а сад кад су и васа досла наред одједом неваљају ниста..

Name

сељак

12.05.2018 16:27

ОВО НИЈЕ ПОЛИЦИЈА -већ партијска (режимска) "МИЛИЦИЈА", гора него у вријеме комунизма ?

Name

ре.ре

12.05.2018 16:56

Све долази на наплату,..никад висе, нестанак слиједи масалах....

Name

Ре

13.05.2018 05:43

Па породица сумња да је то учинио "бивши полицајац". Бивши, знате ли ви читати. Јбмт са каквим народом живимо па то није за повјеровати.

Name

Е ,сада Сте Пресли Границе Нормале ,

13.05.2018 12:36

Дали је то устаљена пракса ,да полицајци масовно побијају народ ,поступак уставе "нико крив нема доказа :мртав неговори ,(и да волим и ценим српску полицију) мрзим вас убице ;мрзим.

Name

ре

12.05.2018 16:08

Јос један слуцај затаскавања полиције и лепирових дјецака из тузиластва

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.05.2018 16:38

Тузиоци не раде свој посао. Не излазе на увиђаје сто су по закону дузни вец то за њих ради полиција. Због тога остаје простор за сумње, манипулације, и кад је све законито урађено. Само провјерити на колико увиђаја су изасли у протеклих десет година а за колико су “овластили” полицију да сама то ради и позвати главне тузиоце на одговорност. Али од тога нема ниста, јер они не идговарају ником а дата су им огромна овласћења.

Name

АЛОООООО!!!

12.05.2018 16:09

Људи доста је!!! До када цемо трпити ово? Побице нас како хоце. Колико људи треба да убију да би смо рекли доста је?Нема висе рока до октобра да се несто промијени!Хоцемо промијене одма!!! Узмимо правду у своје руке и поцистимо ова говна сто нам убијају дијецу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.05.2018 16:58

Казу да се из удобности дома раде најбоље промјене, револуције,..уопсте не треба излазити на улицу исл.

Name

Зоран

12.05.2018 16:16

Да ли у ту васу полицију примају само наслинике и психопате

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта је ово људи?

12.05.2018 16:18

Ја знам да је и Давор слуђен и уморан али нека родитељи оду на трг и узму микрофон. Треба људима дати шансу можда није саобраћајна несрећа. Нема везе што је тужилац оквалификовала случај. Овдје треба све детаљно испитати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

12.05.2018 19:30

А ти би да излазе на трг па да суде? Као у Ирану? Да народ пресуди,по кратком поступку. Е нецес мајсторе тај филм гледати кунем ти се.

Name

ре БЛенто

13.05.2018 06:15

Па и у Ирану има висе демократије него у рс.

Name

Кхал Дрого

12.05.2018 16:24

Ја ову многочлану породицу познајем, знам и овог младића којег сам пратио кроз фазе одрастања, У реду је и допринос наталитету, разумијемо и да је јако тешко многобројну дјецу на пут извести, али када је та породица у питању и погинули Драган, много тога је по злу пошло, како не ваља. Детаље како је настрадао не знам, вјероватно јесте смрт настала у саобраћаној несрећи, не постоји нити један разлог да посебнио у овом случају неко нешто муља, а и тешко да ће ико, понављам ико, у Мотикама (гдје живе) или у Драгочају гдје су раније имали кућу, подржати њихову верзију. Тако, мало новинарског професинализма не би било лоше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

21.05.2018 08:40

Тако је,у праву си,то јесте био несретан слуцај и нико нигдје не писе да је настрадао док је крао дрва,нико нигдје не спомиње ону несретницу сто је пок Драган силовао, нико не спомиње нападе под Цургуз на комсије и слцне ствари. Они су сад зртве као и користе смрд дјетета за власиту рекламу. Срамота.

Name

раз-откривање

12.05.2018 17:01

Оп оп оп полиција има јос убица у својим редовима. А тек це се открити јос неки.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскара

12.05.2018 17:06

Безбједносна ситуација у РС стабилна и под контролом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фамилија Чургуз

12.05.2018 17:28

Овде нема бога нема правде .Само око за око зуб за зуб.Или што каже Лукаћ шта би он урадио да неко дирне његово дјете.Па штом то каже Министар Лукаћ ето ти одговора како начи правду.То је речено у скупштини.Па сад паметном доста.Ништа и ниједну смрт нису они рјешили нити че.Нек вам син почива у миру.А ви мир нечете имати док се кривац неказни.Они то нече учинити.Па сад од човјрка до човјека је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јој

12.05.2018 18:29

Је ли алиби исконструисала полиција, посто се ради о њиховом бивсем колеги?

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИ

12.05.2018 18:40

Све под контролом немојте тако наша полиција не туче јаче од себе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

12.05.2018 21:03

Е сад да полиција штити сеоског полицајца који је из личних разлога наводно убио локалног младића је тешко вјеровати. Одосмо предалеко.Бојим се да неће на добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немогуце

13.05.2018 08:15

Да ли је могуце, да су у скоро све афере укљуцени неки припадници МУП-а? Ако је ово тацно, да је сведок у станици мурије приморан да промени исказ, ста постен цовек да оцекује од истих?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Десимир

13.05.2018 08:16

Дизи се народе... немојте вјецито мислити неце мене то задесити... нељудски је а када задеси неце бити подрске народа ко сада. .. ово је тренутак да се срусе криминалци.. ако продју изборе нико неце смјети на улицу изаци а да се са њима не слазе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поп

13.05.2018 09:13

Не подржавам актуелну власт, полицију такодје јер је доста појединаца у полицији дубоко загризло у криминал и корупцију, али људи де се освијестите и погледајте око себе......јел' стварно мислите и насједате на ове малоумне приче да полиција иде около и убија сваку будалу на коју наидје и о томе ћути боље него италијанска мафија са законом Омерте?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

13.05.2018 12:38

Неписмени Турци поведите рацуна о својим неказњеним убицама, лако цемо ми са својима...

ОДГОВОРИТЕ