Плеј-оф: Јокану и Митру биће тешко - Фулам изгубио!

Фулам пропустио шансе, Јокан и Митар поражени у борби за ПЛ! Фудбалери Фулама поражени у првом мечу полуфинала плеј-офа за улазак у Премијер лигу, на гостујућем терену од Дерби Каунтија са 1:0.  У првој утакмици полуфинала плеј-офа Чемпионшипа Дерби Каунти победио Фулам 1:0.  Фулам није знао шта ће с лоптом! Дерби затворио капије Прајд парка и из једне шансе пришао корак ближе Вемблију .  Минимално, али више него значајно преимућство за екипу Герија Роувета, пред реванш на Крејвен Котиџу – 1:0.

Фудбал 11.05.2018 | 23:14
Плеј-оф: Јокану и Митру биће тешко - Фулам изгубио!
Једини гол за домаћу екипу је постигао Камерон Џероум у 34. минуту утакмице.

Фулам је био бољи противник, али то није показао и на семафору, па ће тим Александра Митровића и Славише Јокановића гол заостатка морати да надокнади на Крејвен Котиџу за три дана.

Прво полувреме завршено је 1:0 у корист Дербија, иако ништа у првих седам, осам минута није наговештавало такав исход.

Фулам је нападао, али се и вртео око казненог простора Дербија некако безидејно. Дерби се тој ситуацији прилагодио и чекао је своје прилике из контри.

Иако је у уводних петнаестак, двадесет минута Фулам држао лопту у ногама три четвртине времена, Лоренс, Дејвис и Џероум су били на другој страни много конкретнији.

Лопте Фулама су у првих пола сата углавном ишле ка Александру Митровићу, леђима окренутом голу, а српски нападач из таквих ситуација није могао да уради много јер је био добро затворен.

Фулам је солидну шансу имао у 27. минуту када је лопта ишла на петерац управо Митровићу, али је добро реаговао Карсон. Након тога је главом поред гола шутирао Ајите.

Дерби води од 34. минута. Хадлстоун је из средине дугом лоптом пронашао Форсајта, овај је центрирао, а Камерон Џероум је главом закуцао лопту у мрежу.

Домаћин је тада повео из првог ударца који је уопште упутио ка голу Фулама и то је било довољно да оде на полувреме с предношћу.

Фулам је у другом полувремену накратко показао пад концентрације у одбрани, али заиграо много боље у нападу.

Фудбалери Дербија су се повукли, али су имали много среће у 54. и 55. минуту. Прво је Митровић одложио лопту на 25 метара, одакле је натрчао МекДоналд и погодио пречку. Потом је у казненом простору дугу лопту добио Ајите и промашио зицер из прве са десетак метара.

Уследио је страшан ударац Карнија искоса, а Карсон је парадом одбранио свој гол. У тим тренуцима се Митровић приближио голу Дербија, иако му је и даље био окренут леђима, а његови саиграчи су се боље додавали и играли.

Дерби није готово ни пришао голу Фулама. Тек у 74. минуту је Лоренс прошао десно и из трка центрирао, али је лопта само прозујала кроз петерац Фулама испред Ање, али и Бетинелија.

Лоренс је још једном добро напао по истој страни, јер је Фулам почео да игра лошије у нападу. Форсирали су игру кратких пасова после корнера што им није донело ништа осим изгубљених лопти, а у последњих десетак минута су само обигравали око казненог простора Дербија без икаквог ефекта.

Опасну шансу је у финишу имао Том Карни када је замало погодио гол у 87. минуту.

Солидну прилику је пропустио и Митровић после центаршута минут касније, али је резултат остао непромењен до краја, па Фулам мора да надокнади гол заостатка ако хоће да остане у борби за Премијер лигу.



Српски менаџер Славиша Јокановић и његов Фулам, предвођен Александром Митровићем, имаће врло тежак задатак за три дана, када Дерби Каунти буде гостовао на Крејвен Котиџу у реваншу полуфинала плеј-офа за попуну Премијер лиге.

Фулам, који је у последњем колу регуларног дела испустио прилику да директно испред Кардифа оде у најјачи ранг енглеског фудбала, поражен је од Дербија - 1:0 (1:0).

Гол одлуке постигао је искусни Камерон Џером, који је у 34. минуту сјајно скочио и главом матирао Маркуса Бетинелија.

Фулам је имао много већи посао, а готово читаво друго полувреме није излазио из казненог простора домаћина. Међутим, Јокановићев тим није имао среће да постигне злата вредан гол и да знатно олакша посао у понедељак.

У суботу се игра први меч другог полуфиналног пара, који чине Мидлзброу и Астон Вила (18.15).

Финале плеј-офа игра се на Вемблију 26. маја.

Организација игре је представљала нерешив проблем за Фулам у првој утакмици полуфинала плеј-офа за улазак у Премијер лигу. Екипа Славише Јокановића контролисала је игру читавих 90 минута игре на Прајд парку у Дербију, али ту предност није успела резултатски да реализује. Са друге стране, домаћин је једну једину шансу претворио у погодак, па са минималном, али више него значајном предношћу одлази на Крејвен Котиџ - 1:0 (1:0).

Јасно је да српски стратег у својим редовима има квалитетније играче, али ће за три дана морати нешто озбиљно да промени у игри уколико жели да се домогне финала на Вемблију, где је вечерашњим гостима објективно и место.

Александар Митровић је био у великом проблему читаву утакмицу. Водио жестоку битику са снажним штоперима домаћег тима, а саиграчи никако нису успевали да га упосле на прави начин, како би дошао до ситуације да угрози гол на којем је стајао Скот Карсон. Очигледно је Гери Роувет добро проценио одакле прети највећа опасност по његов гол. Са друге стране, Камерон Џером је у 34. минуту успео да надвиси свог пратиоца и прецизним ударцем главом крунише одличан центаршут Крега Форсита.

Фулам није успео да искористи квалитет и брзину својих крилиних играча. Домаћин се након водећег гола потпуно повукао, стао испред свог шеснаестерца и натерао госте да песпомоћно траже пукотину у његовој одбрани, али готово да је није било. Податак да је Фулам имао 74 посто лопту у свом поседу осликава теренску иницијативу гостију, али у доброј мери и немоћ гостујућег тима, који је готово све покушаје на овој утакмици имао из даљине. Ипак, од укупно 13 удараца ка голу Карсона, само су два ишла у оквир гола. Дерби је имао свега три ударца, од чега један у оквир гола и он се нашао у мрежи Маркуса Бетинелија.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар