И Бог је на њега заборавио, али има наде!

Ренато Санчес добио понуду! Везиста Бавараца ће вероватно на још једну позајмицу. . .

Фудбал 14.05.2018 | 17:00
И Бог је на њега заборавио, али има наде!
Мислили смо, појешће фудбал, када се као тинејџерска звезда појавио на Европском првенству у Француској пре две године. Томе је допринео и податак да је Бајерн истог лета платио Бенфики 35.000.000 евра за његов долазак, али је све после тога лук и вода у каријери Португалаца Рената Санчеса.

Некада велики таленат урадио је мало тога у протекле две сезоне, као да је заборавио да игра фудбал, па га се више нико и не сећа као респектабилсног везисте који шпарта с лоптом у свим правцима. Позајмица у Свонсију ове сезоне посебно се испоставила као промашај, јер, иако су Велшани дали чак 8.500.000 за његов трансфер, ни гол ни асистенција на 12 наступа у Премијер лиги од стране Санчеса, па не чуди што су Лабудови отпевали своје.

Али, за Рената долази нова шанса. Он ће се ускоро вратити у Минхен где га уговор везује до јуна 2021. године, али само да обиђе некретнине јер у Бајерну не рачунају више на њега. Тешко да и новог тренера Бавараца Ника Ковача занима да враћа у живот некога ко се фудбалски изгубио, много му је лакше да препусти некоме другом да то уради за њега и после га готовог ангажује.

А кандидата има. Прва у реду стоји Бенфика која је Ренату дала прва прилику да се афирмише, сећате се приче да га је својевремено купила за неколико фудбалских лопти. Њој је потребно освежење на средини терена после сезоне у којој је остала без шампионске титуле, а где ће бољу опцију од момка који јој је у не тако даљој прошлости већ допринео освајању трофеја.

Португалски Рекорд пише данас да на Лужу верују да њихово дете не може преко ноћи да заборави да игра фудбал, да му треба само мало породичног окружења па да се члан шампионске генерације Португалије врати на прави пут и покаже да је светска класа. Зато ће понудити Баварцима да позајме Рената Санчеса на годину дана чак и са могућношћу откупа, уколико је Бајерну дозлогрдио.

Ренату ће ова понуда сигурно пријати, посебно после тмурне сезоне у Свонсију, али има још времена да покаже да није изгубљен, тек му је 21. година...   

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар