БЕЛ: Брижов преокрет вриједан титуле!

Од 0:1 до 3:1 за девет минута.

Фудбал 11.05.2018 | 10:45
БЕЛ: Брижов преокрет вриједан титуле!
Свака част Стандарду на великом тријумфу у Бриселу који је шампионску трку учинио занимљивиом, али сва је прилика да лидер круну неће испустити! Клуб Бриж успео је да се извуче из великих проблема на гостовању Шарлрои, славио је после преокрета, па на два кола пре краја шампионата има огромна четири бода вишка од тима из Лијежа и пет у односу на актуелног првака - Андерлехт. 

Ово практично значи да Бриж себи чак може да доспусти да кроз три дана изгуби дерби у Лијежу, јер ће остати први и имати зицер у последњем колу код куће. А како им тада на ноге долази Гент, други најлошији гост од свих екипа које су се пласирале у плеј-оф, јасно је да Бриж практично највећи део посла одрадио данас када је успео да се врати после 0:1 на полувремену. 

Деловало је после тих 45 минута да Шарлроа може до изненађења. Гол за 1:0 постигао је Иранац Резеи са беле тачке. Бриж јесте ушао много боље у други део, али до гола никако није могао. Зато ће еврогол искусног Руда Вормера вероватно остати златним словима уписан у историјске књиге овог клуба. Сјајно изведен слободњак са око 25 метара и саме ракље - 1:1 у 64. минуту. 

Тим голом Бриж је пробио лед, а онда с још два експресна докусурио домаћина. Ванекен у 71, па Фосен у 73. и плаво-црни су на безбедних плус четири...  

 БЕЛГИЈА 1 (ПЛЕЈ-ОФ) - 8. КОЛО 

Четвртак
Андерлехт - Стандард 1:3 (0:0)
/Теодорчик 63 - Едмилсон 48, 78, Емон 51/

Шарлроа - Бриж 1:3 (1:0)
/Резеи 18 - Вормер 64, Ванакен 71, Фосен 73/

Генк - Гент 1:1 (0:1)
/Самата 66 - Кубо 15/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар