О Сарију, и добро и лоше...

Не можеш да га копираш, не може ни породица да разговара с њим! Има игру, имао је и Мацари са јефтинијим тимом! Аурелио Де Лаурентис поново таласа. . . !

Фудбал 14.05.2018 | 21:00
О Сарију, и добро и лоше...
Италијански медији су убеђени да им је крај дошао и да Маурицио Сари и Аурелио Де Лаурентис једноставно не могу више заједно. Председник Наполија ипак спушта лопту, али се из његових изјава да наслутити да односи нису баш идеални. Мало хвали, мало куди, па закључујемо да покушава и да сачува имиџ у јавности, а и да направи себи одступницу ако му Сари окрене леђа.

Следеће недеље свакако ће сести за сто и разговарати. Де Лаурентис тврди да се нада да ће Сари остати, али додаје и да никог не може да присиљава да остане.

“Да ли је он прави тренер за нас? Па ја сам гас ам и изабрао. Кад сам га узео по Напуљу су лепили плацате да сам идиот. У фудбалском смислу, не можемо да се жалимо на последње три године. Изградио је леп стил игре, хваљен са свих страна. Многи покушавају да га имитирају, али то је заиста тешко и захвални смо му на томе”, почео је Де Лаурентис у хвалоспевима.

Али убрзо…

“Побеђивали смо ис а јефтинијим тимом, са трећином од онога колико сада издвајамо за плате, можда и четвртином. Били смо други и са Валтером Мацаријем”, подсећа Наполијев газда.

Признаје да њихови односи  варирају “топло-хладно”, али нема проблем са наставком  сарадње.

“Сви причају да Сари жели да иде. А да ли заиста жели? Ви га не познајете. Он је посвећем свом послу и само свом послу. Чак и његовој породици је тешко да прича са њим па се трудим да се мешам што је мање могуће. Онда дође период када једноставно морамо да говоримо. Јануарски прелазни рок рецимо”.

Све би наравно било много другачије да је Сари освојио ту титулу, али Де Лаурентис га не криви због тога. Екипа је после старта сезоне у европским квалификацијама била преморена у марту и априлу. А ту је и Јувентус…

“Да сачекамо и видимо крај сезоне. Требало је да имамо осам бодова више и ако тако и буде рећи ћемо ко су људи који су створили овај хаос како се цела збрка не би поновила сезоне. Сада је разлика шест бодова, а нама је осам бодова украдено. Ако не буде осам, рећи ћу да је и скудето отет Наполију… Или не смемо да кажемо из страха? Проблем Италије је ћутање”, закључује Де Лаурентис упирућу прстом у судије.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар