Све више људи у НБА мисли...

Да ОКЦ треба да трејдује Вестбрука! Новинар ЕСПН Зек Лоу јавља да је број оних који мисле да Оклахома Сити Тандер треба да трејдује прву звезду Расела Вестбрука све већи.

Кошарка 11.05.2018 | 10:30
Све више људи у НБА мисли...
Лоу наводи да је то чуо у неформалним разговорима и да нико из Оклахоме није као извор говорио да би трејдовао Вестбрука, али то очито мисле на другим адресама.

Вестбрук је претходне две године права "трипл-дабл машина", али то није много значило његовом тиму. Оклахома је ове сезоне једва стигла до плеј-офа, а и ове и прошле је испадала у првом колу.

"Све више људи у НБА мисли да Тандери треба да размисле о трејду Расела Вестбрука. Да будемо јасни, то није извештај, нити је ико од извора из Тандера рекао да би требало то да ураде. Само у размени идеја са тимовима у лиги, има много људи који су чули да је 'време да се тамо нешто промени'", каже Лоу. 

Потписивање вишегодишњег уговора са Расом је било главни циљ Тандера после одласка Кевина Дурента и део кошаркашких стручњака ће рећи да вођа ОКЦ за сада оправдава 205 милиона долара које зарађује новим уговором. 

Међутим, има и оних који тврде да су трипл-даблови Вестбрука "усиљени" тим пре што се понекад и центри склањају да би Рас покупио лопту у скоку. 

Ипак, оно што се узима као главна замерка играчу који је у минулој сезони имао 25.4 п, 10.3 ас, 10.1 ск по утакмици је играње "херојске кошарке". И чињеница да су поред њега "потонули" и Пол Џорџ и Кармело Ентони. 

Вестбрук као прва звезда тима логично бира најбитније шутеве, али као неко ко је просечно шутирао 28.5 пута у претходних 14 плеј-оф утакмица (скор 3-11), сноси и део одговорности за резултате. 

Прошле године је "велика тројка" формирана са циљем да се нападне прстен, а то Оклахома ни ове сезоне није успела. 

Ипак упркос причама које можда колају међу НБА тимовима, тешко да ће се Тандери одлучити да трејдују Вестбрука, а већа им је брига тренутно и то како да задрже Пола Џорџа пред наредну сезону.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар