И Милан хоће Тадића!

Вечерас ће све бити јасније. . .  И италијански великан после Роме и Ајакса у реду за српског репрезентативца.

Фудбал 08.05.2018 | 18:45
И Милан хоће Тадића!
Док се Саутемптон спрема за кључне битлке, „пола Европе“ је наоштрило канџе да га очерупа у случају испадања у Чемпионшип. Међу њима и Милан који жели нашег репрезентативца Душана Тадића!

Милан је и ранијих година показивао стидиљиво интересовање за Тадића, али никада није дошло до конректних корака. Сада се медији на Апенинима позивају на изворе из клуба тврдећи да је Милан заиста заинтересован да купи Тадићаовог лета, али да то неће ићи лако. Навнодно их је Саутемптон већ одбио. Тачније, одбио је да преговара о продаји Србина...

Много тога на Сент Меризу, па и Тадићева судбина ће зависити од вечерашњег гостовања Светаца у Велсу. Ако Саутемптон изгуби од Свонсија, може да пакује кофере за Чемпионшип јер ће му остати само теорија пред последње коло. Свонси би тада имао три бода више и меч код куће са Стоуком, а Саутемптон утакмицу са Манчестер Ситијем. Дакле, Свеци би поразом вечерас запечатили судбину.

А то значи и одлазак најбољих играча. Многи од њих имају клаузуле са драстично мањим обештећењем у случају испадања, а ни клубу се не исплати да држи платни списак на нивоу Премијер лиге када ће приходи од ТВ права и спонзора драстично опасти. Нека од најзвучнијих и најплаћенијих имена попут Соареша, Бертранда, Тадића, Ромеуа, Лемине, Габијадинија и осталих ће скоро сигурно напустити клуб. За Тадића се и раније спекулисало да у има откупну калузулу од 17.000.000 евра, па би у случају испадања био вероватно још јефтинији.

Тадић је један од најбољих играча Саутемптона од доласка у клубу. По броју створених кључних шанси у Премијер лиги у последње три сезоне је међу 10 најбољих у Премијер лиги. Заједно са асовима попут Азара, Ериксена, Озила, Санчеза, Де Брујнеа, Силве, Фабрегаса... Баш оно што фали Гатузовом Милану.

Зато се Милан спремио да први нападане Тадића и предухитри конкуренцију Роме, Ајакса и Севиље који су се до сада помињали као најозбиљнији купци српског плејмејкера. Спортски директор Масимилијано Мирабели није попут већине италијанских трансфер оперативаца окренут искључиво на италијанско и јужноамеричко тржиште, што је показао летос трансферима Чалханоглуа и Родригеза из Немачке, Мусакија из Шпаније, Андреа Силве из Португалије... Калчомеркатопозивајући се на своје изворе тврди да је Тадић већ неко време на Мирабелијевој листи, али да није приоритет и да га Росонери неће јурити по сваку цену.

Милан у формацији 4-3-3 коју форсира Гатузо на тој позицији има Суса, али се већ неко време помиње да би Шпанац могао да буде продат с обзиром на интерес Ливерпула, Тотенхема, Атлетика, Наполија и још неких клубова. Иако је летос продужио уговор до 2022. године, има откупну клаузулу од 38.000.000 евра која важи до 30. јуна што би заинтересовани клубови могли да искористе. Милан има финансијске проблеме од доласка нових власника, а од планираног повратка у Лигу шампиона и новца од елтиног такмичења неће бити ништа ове сезоне. Због тога би неки од најскупљих попут Сусамогли да буду жртвовани. Тадић би био природна замена за Шпанца...

Саутемптон за сада не жели да преговара о продаји Тадића, али после вечерашњег меча ће моћжда морати. Нема сумње да у Милану многи вечерас навијају за Свонси како би се за солидан новац докопали одличног играча...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар