Миленко Топић: Није важна моја играчка каријера

"Важно је оно што следи", поручује нови тренер Црвене звезде мтс.

Кошарка 08.05.2018 | 17:45
Миленко Топић: Није важна моја играчка каријера
Шампион Србије одлучио је да у завршници сезоне промени тренера.

Нови стратег кошаркаша Црвене звезде мтс биће Миленко Топић, који је преузео екипу након растанка са Душаном Алимпијевићем, изјавио је да сада није време за велике речи и да екипа мора да се окрене раду.

"Жао ми је што под оваквим околностима долазим на место првог тренера. Имали смо идеју када смо Душан и ја представљени као тренерски тандем на почетку сезоне, да ћемо ово одрадити заједно до краја. Што се тиче моје играчке каријере, све то сада пада у воду и није важно, важно је оно што следи", рекао је некадашњи капитен за сајт клуба.

Ово ће бити његов први самосталан тренерски посао пошто је претходно био асистент у Сегедину и код Душана Алимпијевића, а након његовог искључења у Пиреју водио је тим са клупе до победе над Олимпијакосом.

Како је навео, играчи морају да поправи однос према игри, да подигну одговорност и схвате "тежину дреса" који носе и за који клуб играју.

"Морамо да се окренемо једни другима, јер само заједно можемо да кренемо напред као тим. Немамо пуно времена, а пуно утакмица је пред нама. Треба освежити екипу и урадити добру припрему, која је важна у овом делу сезоне. Без великих речи, на нама је да радимо и очекујем да идемо напред", истакао је он.

Званични деби Топић ће имати у среду против Борца из Чачка (18 часова, пренос на ТВ Арена Спорт), екипе од које су недавно изгубили.

"Екипа Борца је добар тим, који зна да игра кошарку и који заслужује сваки респект. И то нису показали само у нашој утакмици у Чачку, већ и кроз остале мечеве ове сезоне у АБА 2 лиги и домаћем шампионату. Ми са друге стране, морамо прво да вратимо веру у себе као тим, који жели да одигра добру, борбену утакмицу. Такође, очекујем и подршку наших навијача, да нас подрже , јер смо у завршној фази напорне сезоне", поручио је Топић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар