Како је лажни твит увео Јокића у НБА?!

Кошаркашки агент Миодраг Ражнатовић објаснио је приликом гостовања у емисији "Јутро" на Првој ТВ како је Никола Јокић стигао до НБА лиге.

Кошарка 14.05.2018 | 16:30
Како је лажни твит увео Јокића у НБА?!
Јокић је драфтован као 41. пик од стране Денвер Нагетса директно из Меге, а данас је један од најбољих центара НБА лиге кога очекује уговор од скоро 150 милиона долара.

"Твитер је имао врло важну улогу у довођењу Јокића у НБА. Играчи који немају 22 године, када се пријаве за драфт имају могућност да се у једном тренутку повуку. Јокић до последњег дана није имао гаранције да ће бити драфтован и ја сам ујутру ставио "твит" да се Јокић повлачи са драфта, али нисам послао писмо јер сам имао још 18 сати. Американци су лоше реаговали, звали су и говорили "немој, зашто..." Рекао сам да неко мора да обезбеди гаранцију. Денвер је три, четири сата пре истека рока рекао да дају гаранцију за место 41 и Јокић је остао. Пре десет година ја не бих никако имао могућност да за 30 секунди обавестим 30 НБА тимова", рекао је Ражнатовић. 

Ражнатовић је "пронашао" Јокића док је имао 7-8 година, али сасвим случајно јер га због физичке конституције скаути нису ни приметили. 

"Ја сам у неким новинама случајно прочитао да је неки клинац имао неке импозантне статистичке бројке. Следеће недеље сам поново видео да је имао још импозантније. Одмах сам назвао своју скаутинг службу да питам ко је тај мали, али они то нису знали, иако реално знају сву децу од 7-8 година у Србији. Једноставно он је остао испод радара, зато што се физички лоше развијао. Био је пунији. Одмах сам рекао да желим тог играча, да хитно потпише за агенцију и дође у Мегу. Рекао сам им да само испитају да ли постиже такве резултате јер је биолошки старији од других. Добио сам одговор да није тако, да чак биолошки касни, мало је дебељуца, али има невиђени таленат. Отишли су у Нови Сад и завршили посао. Ја га пре него што је потписао нисам ни видео", истакао је популарни Мишко.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар