Ко одлази, ко остаје, ко је на клацкалици, а ко долази у Јуве?

Екипа мора да се мења. . .

Фудбал 10.05.2018 | 23:10
Ко одлази, ко остаје, ко је на клацкалици, а ко долази у Јуве?
Јувентус је капарисао седми узастопни Скудето, фаворит је и у финалу Купа Италије против Милана, али када се подвуче црта, сезона није успела. Циљ је био Лига шампиона где је Јувентус догурао само до четвртфинала.

На крају сезоне следи и озбиљна реконструкција екипе како би се опет кренуло напад на Лигу шампиона. А да би се почело са куповинама и продаја, прво мора да се реши статус тренера.

Још се не зна каква је судбина Макса Алегрија. Иако је на прагу четврте дупле круне у четири сезоне са Јувентусом, многи у Торину би желели да му виде леђа. Сматрају да са Алегријем не може да се освоји Лига шампиона. Он има уговор до 2020. године, али и понуде Арсенала и Челсија. Размишљу и он, и челници Јувентуса...

„Са Алегријем имам однос који је функционисао и који функционише. После првенства ћемо причати о будућности, која ће бити задовољавајућа за обе стране“, рекао је спортски директор Ђузепе Марота.

Када се реши Алегријев статус, почиње прелазни рок.

КО ОСТАЈЕ

За седморицу играча је 100%сигурно да ће и наредне сезоне носити дрес Јувентуса и да нема шансе да овог лета напусте клуб. То су Барзаљи, Кјелини, Де Шиљо, Матуиди, Бернардески, Шченсни и Даглас Коста који ће бити откупљен од Бајерна. Само у случају лудих понуда из иностранства и прилике да клуб заради неки огроман новца, може да дође до продаје Игуаина. Ругани, Бентанкур и Квадрадо би такође требало да су сигурно за наредну сезоне. Шансе Пјанића и Бенатије да остану су 75 одсто и само у случају неке огромне понуде може да се деси да оду.

НЕИЗВЕСНИ  

После 13 играча који су сигурни за наредну сезону, долази групу првотимаца члији статус је неизвестан. Пре свих Паула Дибале и Клаудија Маркизија. Дибала је ове сезоне најбољи играч Јувентуса, али је често био у немилости Макса Алегрија који га је остављао на клупи. Чини се да се и Аргентинцу смучио такав третман и да би најрадије отишао. Бајерн је понудио 100.000.000 евра, заинтересован је и Ателтико, али Јуве тражи невероватних 150.000.000 евра. Међутим, не треба искључити овај трансфер. Као и одлазак клупске „легендице“ Клаудија Маркизија. Алегри га је маргинализовао ове сезоне и Маркизио би могао да оде негде где ће имати минутажу. Не зна се ни каква је будућност Марија Манџукића. Битан је за Алегрија, поготово у великим утакмицама, али има проблеме са повредама и ускоро ће напунити 32 године. Има богате понуде из Кине и можда је време да прихвати.

ОДЛАЗЕ

Сами Кедира је и прошлог  лета био на ивици одласка, али је остао. Сада су шансе за останак још мање. Немац је имао одличну сезону, али долазе млађи. Жеља му је оде у МЛС лигу и то ће се највероватније десити. Сигурно одлази и тандем искусних бекова Квадво Асамоа - ШтефанЛихтштајнер. Асамоа се дговорио са Интером, а Лихтштајнер са Борусијом Дортмунд. БенедиктХеведес неће бити откупљен од Шалкеа и вража се у Немачку, а највећа продаја би требало да буде Алекс Сандро. Бразилац и даље држи високу цену на тржишту, заинтересовани су богати премијерлигаши и Јуве планира продају како би финансирао долазак неког од капиталних појачања. Наравно, из Јувентус одлази и Ђиђи Буфон који завршава каријери.

ДОЛАЗЕ

За сада се зна да су сигурна појачања Калдара и Спинацола из Аталанте чије позајмице у Бергаму истичу. Они ће појачати одрбану. Емре Џан је 95 одсто нови члан Ливерпула јер је договорио све детаље сарадње и попуниће Кедирино место. Уговорен је и Матео Дармијан из Манчестер Јунајтеда. Јуве ради и на порватку Морате, а шансе за то су 50-50. Играч жели, али Челси затеже са ценом коју торински клуб не жели да плати. Друга опција за напада је Антони Марсијеал који је одбио да продужи уговор са Манчестер Јунајтедом и жели да побегне од Муриња. Он је нешто јефтинији од Морате и кошта око 60.000.000 евра. Један од њих двојице би требало да буде Јувентусова трансфер бомба наредног лета.

МОЖДА 

Од осталих појачања треба очекивати још једног левог бека, а кандидати су Бернат (Бајерн), Дињ(Барселона), можда и Филипе Луис (Ателтико Мадрид). Мета је и капиталац у везном реду. За повратак Погбе су мале шансе као и за довођење Сергеја Милинковић Савића који је прескуп. Алтернативе су Кристанте (Аталанта), Рамзи (Арсенал), Рабио (ПСЖ), Пелегрини (Рома), Ди Марија (ПСЖ)... Постоји и мала шанса да стигне још један штопер ако се деси нешто непредвиђено са Руганијем и Бенатијом, а мете су Аледрвајрелд (Тотенхем), Хименез (Ателтико), Де Лихт (Ајакс). Међутим, ово је баш нереално. На крају, врло је могућ и долазак резервног голмана пошто Шченсни стаје на Буфоновоместо. Кандидати су талентовани Украјинац Лунин, те искусни Италијани Миранте и Маркети.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар