Неко покушава да сакрије истину

Удовица убијеног лидера ГИ СДП Милена Поповић Ивановић вјерује да неко покушава да сакрије истину о убиству Оливера Ивановића, а за “Курир” каже да је бројне нелогичности и лажна образложења у вези са сателитским снимцима увјеравају да постоји опструкција у истрази.

Србија 08.05.2018 | 09:26
Неко покушава да сакрије истину
– Имам исту информацију коју је и предсједник Александар Вучић објелоданио, а то је да сателитски снимак наводно не постоји јер је тог дана била магла. Знате врло добро да тај дан памтим као ниједан други у животу и врло добро се сјећам да тог дана апсолутно није било магле. Исто тако ми је нелогично да сателитском снимку може магла да смета. Не пије ми то воду и не свиђа ми се. Ево, као лаик се питам како онда у Лондону, гдје годишње има 300 магловитих дана, сателити раде беспријекорно – каже Милена Ивановић за “Курир”.

Она признаје да је са таквим сазнањима и бројним нелогичностима разочарана.

– Могу само да нагађам. Али кад нешто нема логике, мени се не свиђа у ком правцу све то иде. Пара ми уши једноставно и бојим се да неко покушава да сакрије праву истину о убиству Оливера – наводи она за “Курир”.

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је јуче у интервјуу за “Курир” да је увјерен да ће се истина о овом убиству сазнати, али је открио да Београд има “различите чудне индиције” о овом случају.

– Ми имамо различитих чудних индиција и препустићу то нашим надлежним органима. Али увијек је најважније, кад се догоди неки злочин, поћи од мотива. Не тврдим да су (страни фактори) умијешани у злочин, али тврдим да имају више сазнања него што би им одговарало да то кажу. Индикативно је да су нам, када смо тражили сателитске снимке, рекли да је био магловит дан, прекривен облацима. Нисмо добили снимке да то провјеримо. Јер све бисмо тим снимцима утврдили – рекао је Вучић.

Предсједник је казао да је све, од самог увиђаја, “по директном налогу странаца”, било у рукама Албанаца, од почетка до краја.

Оливер Ивановић убијен је 16. јануара, када је долазио у сједиште своје странке у Косовској Митровици.

(Тањуг)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Ентрериос

08.05.2018 07:27

Питам се ко ли је тај безобразник који крије истину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трн

08.05.2018 08:28

По свему како су ствари постављене и десавања после место убиства. Оливер је зртвован због времена и политицке нестабилности простора.

Name

Ми и истина

08.05.2018 12:23

Други ме не интересују.Има ли истине икакве код нас.У каквим ми облацима лази зивимо.Ста је ово.У Србији нема истине за Оливера.Код нас нема истине за Давида.Ста је власт.Управљање ресурсима или подваљивање неистина.Ово је стварно страсно.

Name

Сателит

08.05.2018 17:00

Вуциц зна ко је и засто убио па због тога просипа стари мамац "странци", да би сутра кад се открије истина, могао реци да је то лаз. Мотив убиства: Ивановиц је де факто прихватио реалност, али то није одговарало актуелном резиму који ради на припремама за рат. Вуциц = Сесељ.

Name

ма дај сателит

13.05.2018 08:45

Замарас брате. Ти као опста свезналица знас, ста господин Вуциц зна? Иди бегај.

Name

протекторат

08.05.2018 07:29

Сви смо ми под једним јарболом, исувисе дуго да моземо препознати властити полозај. Страсно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле Борик 2

08.05.2018 07:39

Слицан сценарио-Оливера и Давида нема,али истина це доци на Сунце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

08.05.2018 07:50

Ево сад и ове...досадило јој твитовати па хоце мало у медије..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иван

08.05.2018 08:13

Е моја будало, убили јој мужа некажњено и имаш примједбу што се јавља у медијима.

Name

Боскос

08.05.2018 09:09

Волео бих зната када теби неко убије некога блиског дали бих ти цутио али и вјероватно би и цутио када тако несто мозес написати.марс гаде један неотесани.

Name

интереси

08.05.2018 08:42

Оливер је хтио помирити Србе и Шиптаре како би људи свих нација на Косову с миром живјели али међународна заједница хоће да згади Косово домаћем становништву како би несметано странци крали богати асортиман руда испод Копаоника. И ово што се из свих осталих балканских земаља људи селе на Запад за бољим животом презирућим прве комшије одавде иде у прилог западњацима који код себе хоће радну снагу а одавде кад се народ исели да с миром краду наша природна богатства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦИК

08.05.2018 09:25

Јадна жена, умријет ће чекајући правду...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вупет

08.05.2018 09:42

Драга ти пробај да ангазујес МУП Републике Србске они су као Елиот Нес.

ОДГОВОРИТЕ