Вучић данас са Путином у Москви

Председник Србије Александар Вучић срешће се данас у Москви са председником Русије Владимиром Путином, који је јуче на ту дужност ступио четврти пут.

Свијет 08.05.2018 | 07:54
Вучић данас са Путином у Москви
Како је саопштио Кремљ, Вучић ие боравити у радној посети Москви поводом обележавања 73. годишњице Победе над фашизмом.

Дводневна посета долази на позив руског председника, а Вучић ће бити први државник који ће састати са Путином након његове инаугурације, одржане у понедељак. Двојица лидера ће се састати око 19 сати по руском времену у Кремљу. 

Након тога ће наставити разговоре током радне вечере. Шта ће бити теме разговора у Кремљу није до краја прецизирано, али нема сумње да ће једна од главних бити питање Косова и Метохије. 

Планирано је да Путин и Вучић разговарају о тренутном стању и перспективама даљег развоја руско-српске сарадње, спровођењу заједничких инвестиционих пројеката и размени мишљења о тренутним проблемима у региону, најављено је у Москви. 

Руска страна уверена је да ће разговори Вучића и Путина бити садржајни и узајамно корисни, да ће проћи у пословном духу, али истовремено и у неформалној атмосфери. 
Председник Србије у среду ће присуствовати војној паради поводом Дана победе. 

Иначе војној паради, поред Вучића, како најављују руски медији, од страних званичника присуствоваће још само израелски премијер Бењамин Нетанијаху. 

Председник Србије ће са својим руским колегом, после параде, положити венац на споменик Незнаном јунаку, а потом и цвеће на спомен-плоче градова-хероја. Такође председник Србије присуствоваће и пријему у Великом кремаљском дворцу.

(Агенције) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Линдон

08.05.2018 05:59

Путин није знао да је Мили слава, инаце би помјерио инаугурацију за неки други дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не може то тако

08.05.2018 06:51

Хоће ли Додик предсједник РС бити са Вучићем у Русији код Путина? Јел позван?

ОДГОВОРИТЕ