Вучић: Важно шта мисли Турска

Предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоğан изјавио је данас да је циљ његове земље размјена са Србијом вриједна пет милијарди долара, те поручио да ће радити и даље на јачању стабилности и мира на Балкану, успркос онима којима то смета.

Србија 07.05.2018 | 19:52
Вучић: Важно шта мисли Турска
"Да ли је важно шта Турска мисли? Наравно да је важно", рекао је Вучић, а те речи су пропраћене аплаузом турских министара који су присуствоивали заједничкој конференцији за новинаре са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом.

Србија као релативно мала земља одлично разуме шта је то што и Турска, и Русија, и САД и ЕУ и Кина мисле, објаснио је Вучић, али је подвукао да је Турска управо у региону: 

"Турска је ту, ту је на Балкану и то је за нашу земљу веома важно", истакао је. 

Питајући се како је могуће да неко не види какав утицај Турска има на друге земље, Вучић је подсетио да је код нас све присутнија у економском смислу, те указао и на шири контекст њеног утицаја код нас и у региону: 

"За нас је веома важно да имамо добре, партнерске односе са Турском и да се сачува мир и стабилност", закључио је председник Вучић. 

Председник Србије је рекао да последње претње које су му упућене преко једног сајта нису ништа ново, јер се са тим суочава сваки дан. 

Смешно му је, наводи, јер да су такве претње упућене неком другом "скочила" би сва удружења и политичке странке.

"Са тим се суочавам сваки дан, за једне сам издајник, за друге сам злочинац. Само мислим да сам нормалан и да водим нормалну, озбиљну и одговорну политику, али то није ништа ново", рекао је Вучић поводом текста "Постоји ли за Вучића друго решење осим метка" који је објављен на порталу "КМ Новине".

Додаје да се ради о сајту из централне Србије, и ИП адреси вероватно из околине Чачка.

"Не видим да је то нешто нарочито ново, сад би требало да плачем као неки што плачу кад им неко каже да су лоше кашљали", рекао је Вучић новинарима упитан о претњама које су му упућене.

Види, каже, да су се неки тобож забринули што је недавно био без обезбеђења, па им сад криво што обезбеђење није било са њим.

"Ја сам потписао, не може нико да ме натера да водим обезбеђење ако то ја нећу. Желео сам да будем са сином и ћерком и са њима сам провео два дана и то је то, то је моја жеља, преузео сам ризик на себе и немој да кукају тобож за мном, пошто знам да ми ништа добро никада нису желели", каже Вучић.

Поручује им да они раде свој посао, а да је његов посао да ради добре ствари за Србију и за њене грађане.

"И то ћу наставити да чиним", додао је председник Србије.

"И Харадинај стручњак, али победе нема из бахатости"

Вучић је поручио у Анкари, коментаришући изјаву косовског премијера Рамуша Харадинаја да Србија не разуме "ко је победио, а ко изгубио", те да се из такве бахатости и осионости никада није родио победнички резултат.

Вучић је новинарима након састанка са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, приметио да је Харадинај и раније "држао придике о томе колико кога има"

"Очигледно је стручњак за право, државу, уставно-равни поредак. Ццеститам му на томе. За нас је важније да је потпуно јасно да њима не пада напамет било какве компромисе да праве. Они мисле да је то што су Американци и неки други бомбардовали Србију - њихова велика победа и да из тога треба да извуку све што им није припадало. Ја сам увек говорио да је важно, да се надам и да се борим да до решења дође, да је то неопходно за будућност" подвукао је он.

Вучић је казао да није добро ако неко мисли да је решење у томе да он добије све, а да при том оне са којима преговара понижава на сваки могући начин.

"Када Харадинај прича о Медвеђи он заборавља да тамо има мање од 10 одсто Албанаца. Ако на такав начин рачунате не знам шта бих више рекао", рекао је Вучић.

Приметио је, каже, да Албанцима могу да кажу "доста" они који то у суштини неће, а који су учествовали у стварању такозване независности Косова, а они који то хоће, говоре то сваки дан и зато су, додаје, приморани да преговарају са нама.

"Они мисле да је то нужно зло, што морају да трпе некакве Србе и некакву Србију. Из такве бахатости и осионости никада се није родио победнички резултат и молим их да тако наставе", поручио је.



(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

075

07.05.2018 18:30

Ништа ми више није јасно! У Русији "устоличење" руског и српског "цара" Путина а два "највећа Србина" АВ и Милорад нису смјели ни да помисле да оду јер би их Запад могао видјети тамо а оно АВ оде код највећих"српских непријатеља" Турака!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.05.2018 19:13

Турска је увијек пазила Србију.. па да је било која друга земља владала 500 година искоријенила би и вјеру и народ.. мрзитељи то никад неце признати..

Name

Ре.

07.05.2018 19:14

Нај већи Српски непријатељ је Америка,отима Косово. Док год Турска заврће уши Бакиру,добра је. Чим нешто почне Баке да фантазира,типа БиХ Бошњака итд,иде код Ердогана на рибање ...а опет Ердоган кад хоће нешто да одлучи иде у Русију.

Name

Ре

07.05.2018 19:27

Ја стратега хахаха

Name

007 Бонд

07.05.2018 19:58

И тако су Турци помоћу дуплог аутопута још више спојили Србију и Републику Српску! А тиме гурају муслиманску популацију Федерације у исти кош са СРБ и РС.

ОДГОВОРИТЕ