Хенес упоредио Ђорђевића и Муриња...

Тренер не сме да буде суперстар! Ули Хенер, председник фудбалског и кошаркашког клуба Бајерн, причао је за немачке медије о смени Александра Ђорђевића.

Кошарка 09.05.2018 | 09:30
Хенес упоредио Ђорђевића и Муриња...
"То је била одлука менаџмента клуба и спортског директора Данијелеа Баесија. Дошли су до закључка да су промене биле неизбежне како се не би угрозио успех ове сезоне", рекао је Хенес.

Селектор репрезентације Србије пре неколико недеља разишао се са Баварцима и на његово место доведен је Дејан Радоњић.

"Било је очигледно да смо играли одлично до полувремена, а онда на крају изгубимо у драматичном финишу. У Истанбулу смо водили 17, па смо испустили победу", каже Хенес и наставља: 

"Време када се десила промена тренера није важна. Клуб може да успе само ако главни људи раде добро. Нешто слично се десило у фудбалу са Карлом Анчелотијем, док у кошаркашкој секцији није виђено дуго. Када су сви заједно били за столом, једноставно није функционисало. Онда постоји само једна солуција, а то је да тренер напусти клуб". 

Хенес истиче да је сарадња људи који раде у клубу главни приоритет, да то у случају са Ђорђевићем није добро функционисало и да тренер не сме да буде суперстар. 

"Морате да будете сигурни да немате суперстара за тренера, већ неког ко ће поистоветити са људима у клубу, играчима... Имате такав пример у фудбалу – Жозе Мурињо је суперстар у Манчестер јунајтеду, али он није донео успех клубу. Увек је све фокусирано на њега", закључио је Хенес, који је повукао паралелу између Ђорђевића и Муриња.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар