"30 година, 350 милиона... ЕЛ нас третира без поштовања!"

Поводом рата између Евролиге и Димитриса Јанакопулоса званичном изавом огласили су се браћа Јанакопулос власничке породице Панатинаикоса.

Кошарка 08.05.2018 | 18:30
"30 година, 350 милиона... ЕЛ нас третира без поштовања!"
Павлос Јанакопулос, отац Димитриса, и његов брат Танасис изнели су мишљење о тренутном понашању Евролиге према Панатинаикосу.

"Са великом пажњом и изненађењем прочитали смо званичну изјаву Евролиге и њеног менаџмента, која је, уз још неке, рекла да више не жели да буде повезивана са породицом Јанакопулос", пишу браћа Јанакопулос.

Евролига, као и њени лиценцирани чланови, осудили су понашање Димитриса Јанакопулоса и припретили да више неће толерисати његове испаде. 

"Током година ми смо се изборили за узајамно поштовање са свим клубовима и њиховим власницима и никада нисмо имали конфликте. Наша породица је 1987. преузела Панатинаикос и, тридесет једну годину касније и 350 милиона евра инвестирања, ми смо установили Панатинаикос као један од најуспешнијих тимова у историји не само Грчке, већ и од настанка Евролиге, како нам је и сама Евролига рекла", гласи изјава браће Јанакопулос. 

ПАО је, од почетка ере Јанакопулоса, освојио шест Евролига, шеснаест титула националног шампиона и четрнаест купова. 

"Током ове тридесет једне године никада нисмо дозволили да неко доводи нашу породичну етику и вредности у питање, а то нећемо почети да радимо ни сад. Димитрис је заслужено наследио вођство наших операција у свим пољима, укључујући и Панатинаикос. Директор Евролиге би требало да се сети да смо 2002. отворено критиковали организацију Евролиге и да сада, шеснаест година касније, можемо видети да смо били у праву", наставили су Павлос и Танасис. 

Димитрис Јанакопулос, Павлосов син, већ дуже време води битку са Евролигом тј. првим њеним човекм Ђордијем Бартомеуом. 

"За нас у Панатинаикосу приоритет су фундаменталне вредности као што су понос и поштовање, а последњих пар месеци нас третирају без поштовања и то је наш главни проблем. Са наше стране постоји добра воља и мислимо да сва неслагања између организација могу да се реше, сва сем оних моралних", изјавила су незадовољна браћа и додала: 

"Узајамно поштовање између тимова и акционара би требало да буде пример за челнике Евролиге. Ове вредности би требало да буду почетна тачка за њих како би исправили непоштовање које су показали нашој породици и Панатинаикосу. Очекујемо да они ово одмах ураде, а у супротном Панатинаикос и Евролига ће се разићи", закључили су Павлос и Танасис Јанакопулос.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар