Вучић у Турској, боља сарадња

Предсједник Србије Александар Вучић отпутоваће данас у дводневну званичну посјету Турској, гдје ће се састати са турским предсједником Реџепом Тајипом Ердоаном.

Србија 06.05.2018 | 10:17
Вучић у Турској, боља сарадња
Вучића ће у Истанбулу дочекати турски колега, са којим ће присуствовати Пословном форуму у организацији Одбора за економске односе Турске.

На форуму ће се, осим двојице предсједника, присутнима обратити предсједник Одбора за спољне и економске односе Турске Омер Џихад Вардан, министар привреде Нихад Зајбечки и потпредсједник српске Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.

Вучић ће сутра боравити у Анкари гдје ће положити вијенац испред маузолеја Мустафе Кемала Ататурка, творца модерне турске државе, преносе београдски медији.

Након тога, Вучић ће се састати са предсједником турског парламента Исмаилом Кахраманом.

Предвиђено је и полагање цвијећа страдалима током неуспјелог пуча 2016. године у пратњи предсједника турског парламента.

Предсједник Србије ће се затим састати са Ердоганом у Предсједничкој палати.

Они ће прво имати тет-а-тет сусрет, а министри билатералне сусрете, да би послије тога услиједио пленарни састанак делегација и потписивање билатералних докумената.

Вучић и Ердоган ће се послије састанка обратити медијима, а шеф турске државе ће у част високог госта из Србије приредити свечану вечеру.

Ова посјета договорена је крајем марта када су Вучић и Ердоган разговарали телефоном, послије хапшења шефа Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марка Ђурића у Косовској Митровици.

Из кабинета турског предсједника саопштено је да ће на састанцима бити разговарно о билатералним односима Србије и Турске који ће "допринијети региону, као и корацима које треба предузети да би се они ојачали".

Из турског Предсједништва истичу да се очекује ће Ердоган "размијенити гледишта поводом недавног развоја ситуације на регионалном и међународном нивоу".

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

075

06.05.2018 08:58

Шта рећи осим састала се два диктатора!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Златко

06.05.2018 14:30

И код нас и у Турској диктатура је једини могући модел.. Али ово није ни Д од диктатуре...

Name

Брцак

06.05.2018 09:16

Да ли је питао Додика да иде у Турску?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прле

06.05.2018 09:34

Додо би урликао на све стране да је неко други отисао.. овако це јос похвалити.. отјера све могуце инвеститоре из Рс-а својом радикалном мрзњом, блокадама БиХ и осталим срањима..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деwац

06.05.2018 11:28

Па где је Миле сто њега неповеде

ОДГОВОРИТЕ