Мората ударио у живац искрености...

Људи ми свашта говоре на улици, примао сам по неколико ињекција дневно, патио сам! "Долазио сам кући са утакмица или тренинга и морао сам да примам неколико убода. Нисам могао да поднесем бол. Направио сам рупе у свим мишићима задњице, леђа. . . Возио сам или јео и онда, одједном, морао сам да примим ињекцију и да станем са тим што сам радио. Нисам могао ни да возим", каже фудбалер Челсија.

Фудбал 08.05.2018 | 21:00
Мората ударио у живац искрености...
Стигао је у јулу 2017. године из Реал Мадрида за 66.000.000, и ту не рачунајући масне бонусе. Почео је одлично, давао голове, али је онда кренуо стрмоглав пад у игри и каријери Алвара Морате. Кренуо је са играма испод очекивања. Чак се помиње да би могао да промени средину на лето, (Јувентус и Милан су заинтересовани).

Навијачима је све то деловало као пад форме гледајући са трибина. Али, Мората у искреном и отвореном интервјуу за шпанску Марку открива ону другу страну која се не види. 

И подвлачи да је он главни кривац за све што му се догодило.

"Била је то за мене тешка година, а није била боља ни за тим. Проживео сам тешку сезону. А све је почело прелепо. Сви су ме волели, постизао сам голове, а сада је другачије. Људи ми говоре свашта на улици, а не знају кроз шта сам прошао. Зна само моја супруга која живи са мном и породица. Више бих волео да сам покидао мишић и био три месеца ван терена него што сам био у незнању. Желео сам да играм, да дајем голове, али нисам могао. Нисам знао шта ми је. Челсијев доктор то није знао, а касније смо отишли код два доктора у Енглеској, па у Немачку. То што се тамо догодило ми је јако тешко пало", исповеда се Мората за Марку.

Мората је неколико пута ишао у Немачку на третмане.

"Био је то нови тим, све је ишло одлично. Добили смо Атлетико, имали добре игре у Премијер лиги. Потом сам морао да идем у Немачку неколико пута како бих имао третман где сам примао ињекције у леђа. Много је болело. А морао сам да се вратим у Лондон да тренирам наредног дана. Ту сам погрешио. Морао сам да станем. Када си повређен, повређен си. Тачка. Можеш да одиграш меч, али не можеш то да вучеш месец дана. Дан пре него што смо играли против Вест Хема, јавили су ми да сам постао отац. Желео сам да играм, али на загревању нисам могао да се померим. Рекао сам доктору да ми да ињекцију како бих могао да играм. Желео сам да посветим гол детету коме ћу бити отац. Од тог момента је све кенуло по злу".

Да ли те је твоја посвећеност издала на неки начин?

"Да. То је јасно. Научио сам лекцију и то нећу поновити. Патио сам. Долазио сам кући са утакмица или тренинга и морао сам да примам неколико убода. Нисам могао да поднесем бол. Направио сам рупе у целим мишићима задњице, леђа... Возио сам или јео и онда, одједном, морао сам да примим ињекцију и да станем са тим што сам радио. Нисам могао ни да возим. У питању је нерв. Желео сам, желео сам, али ништа. Изгледало је после тога да је у реду и онда, вау, поново ме је погодило! Само су доктор, супруга и породица знали за све то. Веома је компликовано".

Шта би променио?

"Повређени Мората на месец или два није исто као Мората који не игра добро. Људи мисле да смо машине и то је то".

У новембру се причало о твојим головима, како си добро играо, о репрезентацији па чак и повратку у Реал Мадрид...

"То је фудбал и то је живот. Тако је сада, али ускоро можемо да разговарамо и да будем најсрећнији на свету. Све је релативно. На крају, није све тако црно у тешким моментима, нити тако прелепо када тако изгледа. Када сам био новајлија, постизао голове, требало је да имам све на уму".

Следи финале ФА Купа против Манчестер Јунајтеда 19. маја. Можда прилика за Морату да поправи утисак.

"Имао сам сличну ситуацију у Јувентусу. Фудбал је сачињен од момената. Сада имамо финале, и ако одем и дам гол за победу, људи ће то памтити, то што се десило на крају".

Размишљао си и о Вемблију, али и о Светском првенству.

"Надам се. Тешко је ући у репрезентацију. Прошли пут када се нисам нашао знао сам да се то може догодити. Тренер ме зна и зна шта могу да урадим на терену, али и ван њега. Знам да моје понашање није било исправно. Имао сам фрустрације због повреде леђа и то се видело у контакту с судијама, ривалима, свима. Волео бих да будем са саиграчима из репрезентације на Светском првенству. Биће ми јако тешко ако не одем, али и то је једна од опција".

У Енглеској деветке обично играју доста леђима.

"У Премијер лиги деветке обично тако играју. Није баш да ми је држање лопте омиљено, али мислим да то могу да урадим у одређеним моментима утакмице. Није моја специјалност, али покушавам да се адаптирам".

Навикавање на суђење такође је било тешко...

"Знао сам шта ме чека. У последње време се трудим да се спријатељим са њима. У првом делу сезоне је било лудо. Много сам протестовао. Сада улазим у сваки меч и знам да морам да дам целог себе. Ако то не урадим поломиће ме. На крају вам се свиди тај стил. Када сам дошао помислио сам да има много удараца. Али се навикнеш".

Говорио је Мората и о неким поништеним головима, бројци датих голова која је важна за нападача, али и о менталној стабилности.

"Могао сам да будем бољи, имао сам доста отворених ситуација. Знам да то нисам ја. Глава пада када не играш добро, када ниси ментално избалансиран. Гледам иза себе, видим шта сам промашио и не верујем. Мислим се како сам то могао да промашим. Центиметар или два деле пропаст од тријумфа".

Свакако му није лако да се носи са свим што му се догодило.

"Једна ствар је када промашиш за три центиметра, а друга је када ниси ни близу. Имају право да ме критикују због којим ме плаћају. Ми играчи морамо да будемо спремни на све. Да не гледамо медије или слушамо шта људи говоре. То је тешко урадити, али права самокритичност долази када схватиш шта си урадио добро, а шта лоше. Када успех буде поново дошао, све ће бити много укусније", закључио је Мората.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар