Огромно срце великог Мохамеда Салаха!

Мохамед Салах наставља да нас одушвељава из недеља у недељу феноменалним партијама на терену, али и ониме што чини када није у копачкама.

Фудбал 08.05.2018 | 19:00
Огромно срце великог Мохамеда Салаха!
Средином прошлог месеца сазнали смо да је преко своје фонадације започео изградњу болнице и школе у родном сеоцету Нагриг, лоцираног око 80 километара северно од Каира.

Споменуту инвестиције вредну су преко 2.000.000 евра, али је то био само почетак.

Невероватни Египћанин наставио је да испуњава мисију коју је себи давно зацртао, па је тако сада донирао девет ари земље и око 400.000 евра за изградњу базне станице за прераду пијеће воде, односно систем канализације. 

"Не могу да вам објасним колико нама све ово значи, најискреније. Због свега што је урадио за нас, али и за цео Египат. Без текста сам. Видите и сами да не могу да задржим емоције и док само говорим о томе", каже један од локалних професора и наставља: 

"Долази и даље када год може да нас обиђе. За нас никада није био странац, нити ће то икада постати. Чак сам се једном и издрао на њега јер иде кроз село без обезбеђења. Упитао сам га да ли је свестан шта је постао у међувремену, а он ми је само одговорио – 'Ово је мој дом, мој село – овде ми није потребно обезбеђење. Опет, никада га нећете чути како прича о својој хуманитарној органзацији, просто не воли да прича о томе". 

Очи готово 100.000.000 сународника биће упрте у њега и током лета, пошто ће после три деценије поста предводити 'Фараоне' на Светском првенству.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар