ТУР: Шок и невјерица у Истанбулу!

Робињо лудим голом у 92. минуту можда одлучио титулу у Турској! Башакшехир - Сивас 1:1, домаћин меч завршио с два црвена картона, искључен и Арда Туран.

Фудбал 04.05.2018 | 21:20
ТУР: Шок и невјерица у Истанбулу!
Турски шампионат сигурно је један од најзанимљивијих ове сезоне у европском фудбалу, а овог викенда добија свој наставак. Луди наставак и потврду свог лудила. У трци су Истанбул Башакшехир, Галатасарај и Фенербахче, а први у овом колу је у ринг ушао Истанбул. И можда упрскао своје шансе да постане шампион, а најзаслужнији за то је Бразилац Робињо који је постигао гол у 92. минуту којим је Сивасу донео бод у гостима - 1:1 (1:0).

Шок у Истанбулу... Неверица. И два црвена картона, уз искључење Арди Турану  у 94. минуту.

Галатасарај има 66 бодова као и Истанбул, али тек треба да игра меч овог кола против Ахисара у гостима.

Башакшехир је у вођство стигао већ на старту утакмице. Тада су домаћи навијачи могли да одахну. Играо се 14. минут. После грешке у одбрани Сиваса, лопта је стигла до Адебајора на страни, он је уместо себичног завршетка одабрао да проследи лопту до Ријада Бајића коме је преостао лакши део посла.

Башакшехир је коштала и глупост Марсија Мосороа који је добио два жута картона за два минута и аутомаско искључење уз 38. минуту после грубог старта са леђа, а Истанбул до краја није издржао и задржао сва три бода. Иако их је имао у џепу.

Робињо је у надокнади погодио на луд начин, лопта је после његовог ударца некако завршила у голу и Сивас је извукао бод. А шансе Башакшехира драстично пале.

Овај гол могао би да га кошта титуле...

Ситуација на табели је следећа: Башакшехир и Галатасарај имају по 66 освојених бодова. Галата има утакмицу мање, као и Фенербахче који је на 63 бода.

Какав хладан туш за Истанбул. Био је на минут до тога да ноћи на првом месту са два бода предности у односу на Галату.

Овако...

За све је крив Робињо.

ТУРСКА 1 - 32. КОЛО

Петак

Башакшехир - Сивас 1:1 (1:0)
/Бајић 14 - Робињо 90+2/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар