ПЛ БиХ: У фокусу Мостар и Бијељина!

Једна од највећих препрека на путу ка одбрани титуле, Зрињски ће имати у суботу у јубиларном 50. херцеговачком дербију са Широким Бријегом, чији исход ће у Бијељини ослушкивати Жељезничар.

Фудбал 05.05.2018 | 10:45
ПЛ БиХ: У фокусу Мостар и Бијељина!
Лига за шампиона Босне и Херцеговине улази у завршницу...

Мостарски "племићи" пред осмо коло имају три бода предности у односу на другопласирани сарајевски Жељезничар, али их већ у суботу очекује једна од најтежих препрека на путу ка трећој узастопној титули.

Зрињски од 17 часова дочекује Широки Бријег у 50. херцеговачком дербију, а гости са "Пецаре" ће у односу на претходне утакмице бити јачи за опорављене Луку Бегоњу и Луку Менала.

"Посебно сам радостан у озбиљној конкуренцији након дуго времена видјети Луку Менала. Изгледа стварно добро. Наметнуо се својим радом на посљедњим тренинзима, у озбиљним је комбинацијама за наступ у дербију, иако ће вјеројатно утакмицу започети на клупи", рекао је Горан Саблић, тренер Широкобријежана.

Према његовим ријечима, Широки Бријег на стадион "Под Бијелим бријегом" долази с намјером да остане непоражен.

"Великих непознаница између нас и Зрињског нема. Наш приступ биће нападачки, покушаћемо унијети више агресивности и одговорности како би изборили позитиван резултат у борби за треће мјесто. Наравно да притом не био неуспјех ни неријешен резултат, с обзиром да идемо на ноге Зрињском који се бори за првака, али ми ћемо у дербију гледати прије свега себе и своју позицију. У утакмицу са Зрињским морамо пренијети став из двобоја с Крупом, када смо одиграли компактно и одговорно и када је реализација напокон била на нивоу".

За разлику од Саблића, његов колега са клупе Зрињског Блаж Слишковић имаће кадровских проблема пред херцеговачки дерби.

Наиме, Нермин Хајдаревић (19), нападач Мостараца који је у дербију прошлог викенда против Жељезничара (2:2) први пут ове сезоне био стартер, неће конкурисати за сутрашњу утакмицу против Широког Бријега.

"Меч ће пропустити због мање руптуре мишића предње ложе", саопштено је из мостарског клуба уз подсјећање да је због руптуре мишића изван комбинација и даље Милош Аћимовић, који је због ове повреде пропустио посљедње три утакмице.

Утакмицу ће судити Томислав Чуић из Томиславграда, а асистираће му Горан Дујак из Оџака и Травничанин Сенад Ибришимбеговић.

Пола сата раније на Градском стадиону у Бијељини гостоваће другопласирани Жељезничар, који жели побједу над Радником и нада се киксу "племића".

Фудбалери Жељезничара отпутовали су у петак у Семберију, гдје ће боравити у карантину у Етно селу "Станишићи".

"Одлазимо на гостовање екипи која пружа добре партије. Очекује нас тежак задатак, али имамо циљ, а то је побједа како би остали у трци за првака. Сигурно да нас очекује занимљива утакмица. Њихова предност је одмор. Међутим, надам се да ћемо се опоравити, убацићемо неколико свјежих играча и да ће све бити добро, те да ћемо одиграти добру утакмицу", рекао је шеф струке Жеље Адмир Аџем прије поласка "плавих" из Сарајева.

Иако су "фењераши" у Лиги за шампиона, стратег Сембераца Младен Жижовић очекује да његов тим пружи добру партију и освоји бодове против сарајевске екипе.

"Домаћини смо Жељезничару, екипи која је у трци за оба трофеја. Ми ћемо тражити своју шансу јер сматрам да смо у овом тренутку ментално и физички у предности испред сарајевског тима. Вјерујем да Радник може да забиљежи побједу у сутрашњој утакмици без обзира што нам Жељо бјежи толико бодова. Сматрам да у овој Лиги за шампиона ниједном нисмо надиграни иако нам резултати не иду у прилог. Мене радује игра мојих момака. Жељезничар је једина екипа у Лиги за шампиона против које нисмо освојили бодове и зато имамо додатну обавезу да дамо максимум, а видјећемо шта ће то да нам донесе", рекао је Жижовић.

ПЛБИХ, осмо коло:

Лига за шампиона

субота, 5. маја

КРУПА НА ВРБАСУ: Крупа - Сарајево (14 сати) (судија: Ермин Сивац - Зеница)

БИЈЕЉИНА: Радник - Жељезничар (16.30) (Зоран Грбић – Приједор)

МОСТАР: Зрињски - Широки Бријег (17) (Томислав Чуић - Томиславград)

ТАБЕЛА: Зрињски 63 бода, Жељезничар 60, Широки Бријег 52, Сарајево 50, Крупа 40, Радник 38.

Лига за опстанак

субота, 5. маја

ЗЕНИЦА: Челик - Слобода (17) (Адис Мулахасановић - Сарајево)

КАКАЊ: Младост ДК - ГОШК (17) (Зоран Сокнић - Источно Сарајево)

ВИТЕЗ: Витез - Борац (17) (Емир Спахалић - Мостар)

ТАБЕЛА: Младост ДК 39 бодова, ГОШК 36, Борац 35, Слобода 33, Челик 25, Витез 9.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар