Звезда: Мелег стиже за џабе, Ле Талеку дупло већа плата?!

И Милан Јевтовић има све предуслове да тужи свој актуелни клуб, па да добије чисте папире. . .

Фудбал 07.05.2018 | 15:00
Звезда: Мелег стиже за џабе, Ле Талеку дупло већа плата?!
Сезона и даље траје, али то управу Црвене звезде не спречава да ужурбано ради на припреми тима за наредну. Звездан Терзић је јуче причао о плановима у прелазном року. Није први човек црвено-белих желео много о именима, међутим мање-више познато је на кога је око бацио нови шампион. Па ако је веровати одређеним изворима на које се позивају Вечерње новости, Звезда је врло близу ангажовања сјајног креативца Дејана Мелега. И то без обештећења.

Некадашњи фудбалер Војводине поднео је захтев за раскид уговора јер је већ дужи период у спору са управом Кајзерија која не извршава уговорне обавезе, а која га је притом и суспендовала. Милан Јевтовић (Анталија) је у сличној ситуацији што се тиче финансија које су и даље велики проблем у том клубу, па би и он могао да добије "чисте" папире.

Све ово су врло добре вести за челнике најтрофејнијег српског клуба, јер у случају да се овакви капиталци доведу без обештећења, много више новца остаће за јаче уговоре, како је то Терзић рекао - ТОП појачањима из иностранства.

Новости подсећају да је Мелег са својим агентом боравио пре више од месец дана у Љутице Богдана и готово све дефинисао око својих услова. Јевтовић је, с друге стране, зимус у Анталији чекао да се у Звезди ослободи место продајом Славољуба Срнића, али се коцкице нису поклопиле, па је остао у Турској. С обзиром на то да му се дугује поприличан новац, те да и он има право да затражи правду пред судом, лако се може догодити да и он стигне у редове шампиона на прозивку.  

Чекајући расплет око ове двојице офанзиваца, Црвена звезда увелико ради и на томе да реши ситуацију са Дамијеном Ле Талеком. Искусном Французу истиче уговор кроз месец дана и црвено-бели тренутно покушавају да га убеде да продужи сарадњу. Озбиљан аргумент управе београдског клуба јесте цифра која му је већ понуђена за насатавак сарадње. Уместо досадашњих 240.000 евра по сезони, Ле Талеку је понуђено скоро дупло више - 400.000 евра. На ову информацију Спортски журнал додаје како је Французова примарна жеља и даље одлазак у неку јачу лигу, те плата од минимум 700.000 на годишњем нивоу. А то је цифра коју Звезда не може да му понуди. 

Журнал још наводи да су се одређене процене у стручном штабу и руководству промениле последњих месеци, па тако Мичелу Доналду неће бити понуђен наставак сарадње...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар