Стојиљковић: Нису ме контактирали ни Звезда, ни Партизан!

Наравно да бих волео да поново сарађујем са Милојевићем! Кључ евентуалног трансфера у један од наша два најбоља клуба, ипак, држи Брага, која одлучује о судбини играча са којим има још две године уговора.

Фудбал 04.05.2018 | 12:15
Стојиљковић: Нису ме контактирали ни Звезда, ни Партизан!
Црвена звезда, Партизан и Никола Стојиљковић. Пламен који је озбиљно потпалио ватру у финишу ове сезоне и најавио узбудљив почетак трансфер пијаце у нашој земљи.

Ипак, нападач Браге на позајмици у турском Кајзерију каже да је о свему томе, као и о причи везаној за Рапид из Беча, чуо из медија и да никаквих конкретних контаката са њим није било, као и да о свему одлучују челници португалског клуба, с обзиром да су му преостале још две године уговора.

„Пре пар дана у новинама сам видео за интересовање Партизана и Црвене звезде, али нисам био у контакту са људима из Браге. Претпостављам да ће ме звати ако буде стигла званична понуда и уколико буду задовољни са њом. Нисам сигуран шта они желе тачно, мораћемо да попричамо. Што се тиче Рапида, то сам исто видео на португалским медијима. Они углавном износе конкретне ствари, претпостављам да је постојала нека прича са њима“, рекао је Стојиљковић за МОЗЗАРТ Спорт.

Владан Милојевић је неко са ким је Никола Стојиљковић имао изузетан однос у Чукаричком. Можда би ти детаљи могли да превагну на страну Црвене звезде уколико дође до контретизације најављеног посла.

„Ја сам Владаном имао супер однос у Чукаричком. Остали смо и касније у контакту. Пресрећан сам што има овакве резултате, јер он то заслужује. Наравно да бих волео да сарађујем са тренером као што је он. У Звезди или негде другде. И ако бих долазио у Звезду, реч је о екипи која је шампион наше земље и неко ко је играо сјајно ове сезоне, како у првенству, тако и у европским такмичењима“.

Партизану, такође, нису затворена врата.

„Понављам, нене нико није контактирао. Ја ту у суштини и не могу много да се питам“.

Овогодишња позајмица у турски Кајзери, нажалост, испоставила се као погрешан потез. Николе није било много на терену, па су тако изостали и голови, а самим тим и могућност да буде међу кандидатима на које селектор Орлова Младен Крстајић рачуна када је у питању коначан списак путника за Мундијал у Русији.

„И пре него што сам долазио у Кајзери био сам скептичан. Због свакаквих прича... Нисам био сигуран да је то права лига за мене. Испоставило се да није то - то, иако сам дао гол на првој утакмици. Догађале су се неке ствари које ми се нису дешавале до сада у каријери. Жао ми је што сам пропустио годину дана. Ако већ будем одлазио из Браге ићи ћу негде да играм константно, јер ми требају утакмице. Што пре да се вратим у прави ритам“.

Прва сезона у Браги је била фантастична. Српски нападач је постигао 15 голова у свим такмичењима и ништа није наговештавало да би ускоро све могло да се промени.

„Имали смо сјајну сезону, освојили Куп, играли четвртфинале Лиге Европе. Нисам могао да пожелим бољу сезону. Фонсека је отишао, дошао други тренер, нисам имао неки однос са њим. Нисмо много причали, мислим да и не требам ја да причам. Није ме можда као играча волео. Играли смо кататастрофа, онда је и он смењен, па је дошао трећи, бројне смене… Ретко који играч може да извуче нешто добро када су лоши резултати и генерално лоша игра целог тима. Друга сезона је била слабија, касније сам кренуо трећу, али се појавила нека друга прича. Не желим да размишљам шта се дешавало о Кајзерију, нити на добре тренутке у Браги. Желим да размишљам о ономе што се дешава тренутно и шта желим да се догоди у будућности“.

Повратак у српски фудбал се успоставио правим потезом и за Уроша Ђурђевића и за Александра Пешића, који су се у дресовима Партизана и Црвене звезде поново вратили на прави голгетерски пут.

„Одлично се познајем са обојициом. Не знам ко је био бољи, имали су сјајне сезоне. Они су одличнииграчи. Не гледам на њихове повратке као шансу за оживљавање каријере. Ти момци својим квалитетом заслужују да играју у највкалитетнијим лигама у Европи“.

Евентуалним повратком у српски фудбал, за разлику управо од Турске, период привикавања на нову средину био би знатно краћи. Атмосфера, конкретно у свлачионици Црвене звезде, подсећа на ону из Стојиљковићевог боравка на Бановом брду.

„Наравно, има много играча, доста их добро познајем. У иностранству се није лако прилагодити, свакако је лакше познавати неке момке. Са Стојковићем и Срнићем сам остао у контакту. Имали смо одличну атмосферу у Чукаричком, видим да је тако и у Звезди, што је сигурно представљало једну од значајнијих ствари када је ова њихова сезона у питању“.

Орлови су изборили пласман на Мундијал, што је нешто што посебно радује некадашњег младог, а онда и повременог сениорског репрезентативца Србије.

„Наравно, пресрећан сам. Мислим да ништа мање нисмо заслужили. Имамо одличну екипу. Имамо доста квалитетних играча у јаким европским клубовима. Мислим да можемо да прођемо у наредну фазу такмичења“, закључио је Стојиљковић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар