Рома БРУТАЛНО покрадена: Хоћемо ВАР!

Председник Роме Џејмс Палота и спортски директор Монћи поручили су да су оштећени против Ливерпула и позвали челнике европског фудбала да уведу видео-технологију у Лигу шампиона.

Фудбал 03.05.2018 | 18:45
Рома БРУТАЛНО покрадена: Хоћемо ВАР!
Рома није успела да надокнади пораз из Ливерпула (5:2), па је елиминисана у полуфиналу Лиге шампиона.

Челници италијанског клуба после реванша у Риму (4:2) имали су много замерки на суђење Словенца Дамира Скомине.

"Италијански фудбал мора да подигне глас јер ово није нормално. Примили смо гол из офсајда у првој утакмици, а у другој нам нису досуђена два пенала, од којих је један био за чист црвени картон. Честитамо Ливерпулу на финалу, али морамо да кажемо шта се десило", рекао је спортски директор клуба Монћи италијанским медијима.

Скомина је упропастио Рому. јер јој није досудио два чиста пенала. Осим оне руке, није досуђен ни очигледан пенал над Едином Џеком (сигнализиран је офсајд који није постојао). То би био не само пенал, већ и црвени картон за голмана Ливерпула Каријуса...



Он је навео да није оштећен само његов клуб.

"Није само Рома оштећена, јер је Јувентус против Реал Мадрида слично прошао. Ово што смо видели је шокантно. Ово није само економска штета, већ и за страст и напоран рад. Играју се са срцима навијача. Они се сале шале да је финале требало да буде Бајерн - Рома, али је то у ствари истина", рекао је Монћи.

Он је рекао да му није јасно зашто се не користи видео-технологија (ВАР) на најзначајнијим клупским такмичењима, а његово мишљење дели И председник клуба Џејмс Палота.

"Апсолутно је јасно да је ВАР потребан Лиги шампиона јер не можеш да дозволиш судијама да ово раде. Џеко није био у офсајду, морао је да буде пенал, а касније је и противнички играч играо руком, сви на стадиону су то видели осим судија. Знам да је тешко судијама, али је срамота да будемо елиминисани на тај начин. Судије су биле као шала", закључио је Палота, уз честитке Ливерпулу за који је истакао да је "одличан тим".

Поједини извори наводе да се Скомина "сломио" у свлачионици када је видео спорне детаље и да је прознао грешке.

Финале Лиге шампиона Реал Мадрид - Ливерпул игра се 26. маја у Кијеву.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар