Римљани грме и оптужују!

Два пенала! Црвени! Ненормално! Финале Рома - Бајерн! Италијо, на ноге! У Роми бесни због судијских грешака у двомечу са Ливерпулом.  Судија, како ово није био пенал?! Ливерпул и Рома су одиграли спектакуларан двомеч полуфинала Лиге шампиона и један од најефикаснијих, али није могло ни без спорних ситуација.

Фудбал 03.05.2018 | 12:45
Римљани грме и оптужују!
Играо се 63. минут и лопта је после шута Ел Шаравија погодила у руку Александера-Арнолда у казненом простору Ливерпула.

Словеначки судија Дамир Скомина то није видео и нити је Арнолд добио картон, нити је Рома добила гол јер је голман гостију већ био савладан.

То није била прва спорна ситуација јер је пре тога свирана офсајд позиција Џеку, иако је јасно да офсајда није било. Џеко у наставку акције оборен у казненом простору Ливерпула, па од пенала није било ништа. 

Голове утехе за частан опроштај "Вучице" постигао је Рађа Наинголан у 86. минуту, а онда и у 93. после пенала свираног због играња руком у казненом простору Ливерпула за коначних 4:2. 

После меча у уторак између Реала и Бајерна и овог између Роме и Ливерпула, УЕФА би можда требало још једном да размисли о тврдњи да не жели ВАР технологију у Лиги шампиона.

Умало да Рома приреди слично чудо као против Барселоне. Иако је на полувремену јурила четири гола заостатка за продужетке, успела је да постигне три. А можда је могла и више да неке судијске грешке нису ишле на њену штету.

Зато су из Рима осули дрвље и кање на словеначког арбитра Дамира Скомину, али и УЕФА и комплетан лош третман који италијански клубови имају у Европи. Рома се надовезала на Милан и Јувентус против којих су у Европи донесене неке контроверзне одлуке приликом елиминација.

„Суђење све мења. Примили смо гол из офсајда у првој утакмици. Данас нам нису свирали два пенала. Код једног од њих је био и чист црвени картон... Време је да се дигне глас. Није само Рома у питању, Јувентусу се десило исто против Реала. Италија мора да дигне глас јер ово што смо видели вечерас је шокантно. Играју се са срцима навијача. Треба да честитамо Ливерпулу на финалу, али и скренемо пажњу на ствари које су се десиле. На Енфилду је трећи гол био из офсајда. Ја сам Шпанац, дошао сам у Италију пре годину дана и мислим да је време да Италијани дигну глас за себе. Ово није нормално!“, рекао је Ромин спортски директор Монћи.

Он инсистира на увођењу ВАР технологије, иако је УЕФА још раније поручила да ни следеће сезоне неће бити ове технологије у Лиги шампиона.

„Не разумем зашто се ВАР не користи у најважнијем такмичењу на свету. Не капирам. И ту има грешака, али много мање него овако. Ово није само економска штета већ и ударац за сву уложену страст и напоран рад. Момци у свлачионици су били заиста љути, а дали су све од себе. Морамо да уведемо ВАР у Лигу шампиона јер је то неопходно. Не знам зашто УЕФА то не жели. Навијачи се сада шале да би финале са ВАР-ом било Бајерн - Рома. А то је заправо тачно!“, рекао је ромин спортски директор Монћи.

Незадовољан је и председник Џејмс Палота.

„Ако се не уведе ВАР, дешаваће нам се овакве смешне ствари. Искрен да будем, срамота ме је. Честитам Ливерпулу, сјајан су тим, али ово показује да нам је неопходан ВАР“, рекао је Палота.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ја Слобо

03.05.2018 15:19

Тацно 2 пенала су била за рому.

ОДГОВОРИТЕ