"Они што пореде Димитрова с Федерером, не знају ништа о тенису!"

Тренер Григора Димитрова Дани Валверду причао је о неправедном поређењу Димитрова и Роџера Федерера.

Тенис 11.05.2018 | 09:30
"Они што пореде Димитрова с Федерером, не знају ништа о тенису!"
Када су та поређења била актуелна, Димитров је био јако млад и тек је правио транцизију између јуниорског и професионалног тениса.

"Не знам, нисам тада био са њим, али видео сам да су неки људи поставили нереална очекивања пред њега", одговорио је Валверду на питање да ли су та поређења утицала на Бугарина.

Валверду се Григоровом тиму прикључио 2016, када је бугарски тенисер имао већ 24 године, а пре тога радио је са Британцем Ендијем Маријем.

"Видите, они који га пореде са најбољим играчем у историји тениса, они не знају ништа о тенису. Поредите 19-годишњака са неким ко је освојио 12-14 Гренд слемова. Ти људи нису ни били сигурни у то што су причали, али су настављали да понављају и понављају", рекао јеВалверду.

Тренер Димитрова не мисли да постоји толико сличности између двојце играча, сем, вероватно, тога да обојица имају леп једноручни бекхенд.

"Они су два потпуно различита играча, који имају малу сличност у техници, али не могу да се пореде", јасан је Валверду.

Федерер се са Димитровим састао седам пута, и свих седам отишло је у Швајцарчеву корист.

"Њему би значило да га победи, али само због њега лично, да победи такво име као што је Роџер Федерер. Причамо о некоме кога поштују сви остали играчи. Сигуран сам да би Григор тада био јако срећан због себе, а не само да би некоме могао да каже шта је урадио", закључио је Валверду.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар