Фелаини диктира услове...!

Играчи као ја вреде 50. 000. 000 евра! Сетили сте се новог уговора тек кад сте видели колико сам важан! Белгијанац подсећа да је продужетак сарадње тражио прошлог лета, одбио понуду од 140. 000 фунти седмично!

Фудбал 05.05.2018 | 23:00
Фелаини диктира услове...!
Остало је мање од два месеца до краја уговора Маурана Фелаинија и Манчестер јунајтеда, обе стране желе да наставе сарадњу, међутим, потписа (још) нема.

Последње информације са Острва казују да је белгијски репрезентативац одбио понуду вредну 140.000 фунти седмичне плате. Можда и због тога што је у позицији да бира. И калкулише. А сам признаје да су руководиоци са Олд Трафорда пропустили шансу да лане у ово доба заврше посао и обезбеде останак високог везисте.

„Прошле године сам отишао код тренера и рекао му да желим нови уговор. После тога смо имали још један састанак, али нисам особа која ће десет пута да пита исту ствар. После тога сам постао важан за екипу. А данас важни играчи коштају 50.000.000 евра. Људи у клубу знају да су погрешили што ми тад нису понудили продужетак сарадње“, рекао је Фелаини.

За Црвене ђаволе игра пет сезона. Каже да себе може да замисли на другом месту.

„Сад сам ја у доброј позицији. Поготово после изјаве Жозеа Муриња да жели да ме задржи. Добро познајем саиграче и чланове стручног штаба, знам колико ме сви цене. Имам 30 година, истиче ми уговор и преговарам са Манчестером. Још неколико клубова је поклазало интересовање за мене, па ћемо видети“.

Можда ће и да напустити Европу и отиснути се у Азију.

„Не бих имао проблем да живим у Кини. Волим да истражујем разна места, другачије културе. Наравно, не бих ишао сам, већ са породицом“.

Дао је 20 и наместио десет голова за Манчестер откако је 2013. стигао из Еверотна, али никако није успео да убеди захтевне навијаче славног клуба да је играч по мери енглеског великана.

„Не бих рекао. То са навијачима (да му звижде, оп. аут.) десило се само једном. Људи претерују кад је ова тема у питању. Беше онда кад сам ушао с клупе против Тотехема, само седам дана пошто сам скривио једанаестерац на мечу са Евертоном. На крају крајева, знам, а знају и гледаоци, да сам играо важну улогу у походу на трофеје које је Манчестер освојио последњих сезона“.

Укупно три (Лига Европе, ФА куп, Лига куп и Комјунити Шилд), питање је да ли је то довољно за амбиције Манчестера. А његово нећкање око новог уговора је недавно, иако је био стрелац одлучујућег гола у дербију са Арсеналом (1:0), критиковао Џејми Карагер.

„Како се неко попут Карагера усуђује да преиспитује моје одлуке. Па тај човек је пљунуо девојчицу после дербија Манчестер - Ливерпул“, подсетио је Маруан Фелаини.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар