Видео: Бешикташ не жели да настави реванш са Фенером!

Фудбалски клуб Бешикташ остаје при својој одлуци да не одигра реванш утакмицу полуфинала Купа против Фенербахчеа и у случају да његова жалба буде одбијена.  Бешикташ неће на терен, укључио се и Ердоган? Огромна тензија у завршници сезоне у Турској.

Фудбал 02.05.2018 | 20:00
Видео: Бешикташ не жели да настави реванш са Фенером!
Реванш утакмица полуфинала Купа између Фенербахчеа и Бешикташа прекинута је 19. априла у 57. минуту при резултату 0:0 због инцидената.

Навијачи Фенербахчеа су са трибине погодили тврдим предметом у главу тренера Бешикташа Шенола Гунеша, који се убрзо срушио.

После тога је уследило комешање, полиција је ушла у терен, а затим и у тунел како би спречила тучу, пошто су у тунел ушли и навијачи. Екипа Бешикташа је отишла у свлачионицу, а после паузе одлучено је да се утакмица прекине.

Фудбалски савез Турске одлучио је да се меч настави 3. маја од 57. минута, а Бешикташ се жалио на ту одлуку.



"Ако наша жалба буде одбијена, ми ћемо остати при одлуци и нећемо играти 3. маја", навео је један од челника Бешикташа.

Турски медији пренели су да је председник Реџеп Тајип Ердган лично звао председника Бешикташа Фикрета Ормана и тражио од њега да се утакмица одигра, а управа Бешикташа навела је да су то "неосновани наводи" и "лажи".

Бешикташ сматра да би аутоматски требало да му се припише победа, пошто је Фенербахче одговоран за инциденте. Према правилима Савеза, ако Бешикташ не одигра меч, Фенербахчеу ће бити додељена победа.

Тренер Бешикташа, који је после инцидента провео ноћ у болници и зарадио пет шавова, рекао је да одбија да се врати на стадион Фенербахчеа и заврши утакмицу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар