Зидан: Овако је љепше, али није баш добро за срце!

Није нормално да играмо треће узастопно финале. . . ! Тренер Реал Мадрида Зинедин Зидан изјавио је да "није нормално" то што ће његов клуб трећи пут узастопно играти финале Лиге шампиона.  „Била је то луда утакмица, али у исто време и одлилчна за гледање. Морамо да честитамо Бајерну“, каже легендарни Француз.

Фудбал 02.05.2018 | 18:50
Зидан: Овако је љепше, али није баш добро за срце!
"Још ништа нисмо освојили, у финалу смо и то је све. Није нормално три пута заредом играти финале Лиге шампиона, али када смо ту, покушаћемо да победимо. Овај клуб има велику историју, а ми пишемо још нове. Реал никад не одустаје", рекао је Зидан.

Зидан је претходне две сезоне водио Реал до два везана трофеја Лиге шампиона, што се догодило по први пут у историји елитног такмичења, док ће сада имати прилику да стигне до рекордног 13. трофеја.

Ове ће имати шансу и за трећи, пошто је елиминисао Бајерн Минхен после победе 2:1 у Немачкој и резултата 2:2 у Шпанији у уторак.

"Урадићемо све да одбранимо трофеј", истакао је Зидан и додао да се одлично осећа због свега оствареног до сада.

Капитен Реал Мадрида Серхио Рамос рекао је да жели нови 'ушати' трофеј.

"Поново смо у финалу и идемо да одбранимо трофеј. Бајерн је одличан тим који је показивао да је тежак противник годинама. Није нам било лако, али смо били бољи. Верујем у трофеј и спремамо се за финале", рекао је Рамос.

Тренер Реал Мадрида, славни француски ас Зинедин Зидан, успео је на самом почетку тренерске каријере оно што многи велики европски тренери нису могли ни да замисле. Са три узастопна финала Лиге шампиона изједначио је учинак легендарног Марчела Липија. До сада је успео да освоји два, а биће у прилици да освоји и трећи, чиме би још зацементирао своје име у историји фудбала.

Мадриђани су вечерас на свом терену успели да одбране предност из прве утакмице са Бајерном, па ће бити у прилиуци да други пут узастопно бране најважнији трофеј у клупском фудбалу.

„Била је то луда утакмица, али у исто време и одлилчна за гледање. Морамо да честитамо Бајерну одличан меч, почели смо лоше, примили гол, али је друго полувреме било много бољи. У фудбалу морате да се намучите, а послебно у Лиги шампиона. Знамо да не можемо доћи до финала без муке. Лепше је овако, али није сјајно за ваше срце”, рекао је Зидан.

Реал ће без сумње бити фаворит у финалу, али трофеј се као и увек мора заслужити на терену.

„Још ништа нисмо освојили. У финалу смо и то је све. Није нормално три пута заредом ући у финале, али када смо већ тамо морамо да покушамо да га освојимо. Урадићемо све што можемо да одбранимо трофеј. То би било сјајно. Овај клуб има сјајну историју. Сада је пишемо још више, као што је клуб то чинио година,а. Осећам се сјајно, због овога волимо фудбал, јер кроз њега можемо да осетимо овако лепе емоције. Радимо и радујемо се, имамо прилику да бранимо титулу у Кијеву и све ћемо дати за то”.

Карим Бензема је коначно потврдио класу и зачепио уста критичарима

„Радостан сам због њега, он жели да постиже голове и вечерас је постигао два. Омогућио нам је да прођемо даље. Али, он увек ради јако за нас. Сви смо презадовољни њиме. Вечерас је показао да је сјајан играч и срећан сам због њега. Браним га као што браним све своје играче. Они нам дају радост и задовољство”, закључио је Зидан.

Противник Реал Мадриду у финалу Лиге шампиона биће победник дуела између Роме и Ливерпула.

'Црвени' имају 5:2 из првог меча, а реванш је на програму од 20.45 у Риму.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар