Хајнкес: Завршио сам са Лигом шампиона!

Тренер Бајерна задовољан одлази у пензију јер је његов тим доминирао у обе утакмице!

Фудбал 02.05.2018 | 18:10
Хајнкес: Завршио сам са Лигом шампиона!
Пре равно 20 година као тренер са Мијатовићем и Шукером у тиму донео је Реалу из Мадрида прву Лигу шампиона после више од три деценије чекања. Испало је да је тада још Јуп Хајнкес започео династију која следеће две деценије влада европским фудбалом.

Од тада до данас Краљевски клуб је освојио шест титула шампиона Европе и исписао историју фудбала на континенту. Можда зато је и био ред да се од овог такмичења 73-годишњи тренер опрости на чувеном Сантијаго Бернабеуу.

Истина, само му резултат вечерас није био по вољи.

"Као мој тим, и ја сам разочаран што нисмо прошли даље. Можда смо заслужили финале. Нисам меланхоличан, гледам на резултат реалистично. Ако погледате обе утакмице, били смо бољи, доминирали смо. Разочаран сам што нисмо могли до финала, али сам и срећан јер су обе екипе одиграле врхунски меч. Било је лепо, врхунски, свака част Кејлору Навасу, нестварно је бранио у финишу", истакао је Хајнкес.

Тешко му је да прихвати елиминацију после 180 минута.

"После бриљантног првог полувремена, тешко вам падне када примите гол у деликатном тренутку. Морал мог тима био је огроман током целе утакмице. Играли смо лепо и течно. Све што је Реал радио били су контранапади са њихове половине. Нисам скоро видео да Бајерн игра овако лепо као што је био случај вечерас. Били смо десетковани, без пет или шест играча, али смо и поред тога пружили фантастичну игру пред 80.000 гледалаца."

Хајнкес разуме кроз шта пролази вечерас Свен Улрајх.

"Збунио се, имао помрачење. Није знао шта да ради, да ли да хвата лопту или да је шутира. Схватио је касно да не сме да хвата, унервозио се и то се десило. Ужасно је што играч мора то да преболи. Био је то лош моменат за њега. Био је то лош тренутак и за цео тим, али генерално, имали смо много прилика за гол. Мислим и да је он генерално гледано заиста бранио добро."

Дилеме нема, вечерашња утакмица је последња у каријери у Лиги шампиона за великог Јупа Хајнкеса.

"Моја последња утакмица у Лиги шампиона била је у 2013. против Дортмунда. Нисам никада замишљао да ћу поново водити тим у овом такмичењу, али се ситуација променила. Могу слободно да кажем да сам завршио са Лигом шампиона вечерас. Дефинитивно. Никада више нећу бити тренер. И то је добро - мислим да нема пуно 72-годишњака на свету који су донели овакву одлуку", закључио је Јуп Хајнкес.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар