Колико је Реал моћан кад може и без Роналда?!

Један од два најбоља играча на свету се није превише видео у оба меча против Бајерна. А Мадриђани су упркос томе у финалу Лиге шампиона.

Фудбал 02.05.2018 | 21:45
Колико је Реал моћан кад може и без Роналда?!
Има она изрека у тенису "Добар си колико ти је добар други сервис". То је та одредница која указује да је тим јак колико му је јака најслабија карика. Тешко да Реал Мадрид, двоструки узастопни шампион Лиге шампиона, има слабу карику, али је успео да избаци велики Бајерн у полуфиналу Лиге шампиона, а да му најјача карика, Кристијано Роналдо, није био на висини задатка.

У првом мечу у Минхену се практично није видео (осим оног оправдано поништеног гола), а ни вечерас није блистао. Није дао гол, није имао ни асистенцију. Тек понеки добар пас у дубину. Није му био дан јер је промашио неке шансе које обично даје. Када имате таквог фудбалера у тиму много ствари се врти око њега. Али права снага се показује баш када то најјаче оружје закаже.

Тако су као оружје Реала у први план искочили Зинедин Зидан одлукама у првом мечу, Марселофантастичним ролама у обе утакмице, Марко Асенсио врло добром игром и поготком у Минхену, те КаримБензема са два гола на вечерашњој утакмици.

Колико је само Реал моћан тим кад може и без Роналда... Просто неописиво.

Довољно је само да погледамо случај Бенземе па да нам све буде јасно. Целе сезоне траје мучење, навијачи незадовољни, почели су проблеми и са Зиданом и човек узме и у полуфиналу Лиге шампиона постигне два гола и одведе Реал у финале где ће Краљевски клуб имати прилику да освоји по трећи пут узастопно Лигу шампиона (у оценама Марка је написала - Кариме, све ти је опроштено).

Никада никоме није успело да је освоји ни два пута узастопно, а камоли три...

Није можда било Роналда у оној мери у којој смо навикли, али јесте Марсела да га забије у Минхену и вечерас као на краљевској тацни послужи Бензему код првог гола. Каква је само то "кифла" била. Није билоРоналда у овом двомечу каквог смо гледали целе сезоне, али јесте Кејлора Наваса који је вечерас просто бриљирао и код оне шансе Толиса показао да има рефлексе као мачка. На једној страни одбране Наваса, на другој онај кикс Улрајха. То у оваквим мечевима прави кључну превагу.

Није било Роналда да доминира како само он зна, али је ту био Бензема, да постигне два гола. Поређења ради, Левандовски је своје прилике, и то врло добре, пропустио. Није хтео гол Португалца ни у првом мечу, али ту је био талентовани Асенсио да донесе победу Краљевском клубу, али и Зидана да га "осети" и убаци у игру почетком другог полувремена.

Роналдо није био главна звезда под светлима рефлектора. Реал Мадрид је био тим под светлима рефлектора. Ово је 16. финале Реала у историји. То никоме никада није пошло за руком. Није можда Реал блистао како је знао раније, имао је и среће, можда и домаћинско суђење, можда није показао доминацију, али је показао да му је освајање трофеја усађено у ДНК. Показао је и после гола Хамеса Родригеза да је снажан у глави. Није пао, показао је како се игра на резултат, чувао је лопту и трошио време свим дозвољеним и недозвољеним средствима. На крају ће се само резултат памтити. А Реал је тим који игра најбоље на свету на резултат.

Подсетимо, вечерас је прекопута стајала громада звана Бајерн Минхен. Реал може и без Роналда у правој форми. То је онај степеник више до ког је сада успео да еволуира. Вероватно ће га се противници још више плашити. Имају и разлога за то. Био то Ливерпул, била то Рома...

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар