"Пепа Прасе" уклоњен са популарне интернет платформе?

Најмање 30. 000 видео клипова уклоњено је са популарне платформе, а на сајту је забрањен хештег #ПеппаПиг.

Занимљивости 02.05.2018 | 14:28
 "Пепа Прасе" уклоњен са популарне интернет платформе?
Кинеска интернет платформа "Доујин" уклонила је клипове британског цртаног филма "Пепа Прасе" јер је оцењено да је "субверзиван" и да је постао икона ленштина и антисоцијалне омладине.

Најмање 30.000 видео клипова уклоњено је са популарне платформе, а на сајту је забрањен хештег #ПеппаПиг, пише лист "Глобал тајмс".

Корисници друштвених мрежа у Кини приметили су да су епизоде тог цртаног нестале у суботу са видео платформе Доујин, а данас је лист Глобал тајмс навео да за хештег Пепа прасе на тој мрежи нема резултата.

Многи медији пренели су да се чини да се цртани "Пепа прасе" налази међу блокираним садржајем на тој платформи.

Према документима које је лист цитирао, Би-Би-Сијев цртани филм цензурисан је на "Доујину" на исти начин као садржаји са мушкарцима који се облаче као жене, експлицитном голотињом или "еротским понашањем".

Серија се у Кини приказује од средине двехиљадитих и постала је веома популарна кроз епизоде синхронизоване на мандарински језик, пренео је АФП.

Популарност је крајем 2017. године почела да се шири међу омладином већег узраста, а многи су почели да стављају привремене тетоваже "Пепа Прасе" на селфијима. У продаји су се појавиле шоље, сатови и одећа са сликом популарног ружичаствог прасета, главног јунака овог цртаћа.

"Народни дневник", гласило владајуће Комунистичке партије, прошле седмице је критиковао штетан утицај комерцијализације "Пепе", што охрабрују популарне личности на интернету."Пепа прасе" је на кинеским видео платформама имала 34 милијарде прегледа до сада, пише Недељник.

Популаран британски цртаћ "Пепа прасе" уклоњен је са једне од најпопуларнијих кинеских платформи, а државни медији су навели да се лик из тог цртаћа користи "субверзивно".

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар