Отровна течност данас у Сави?!

Отровна течност, која се прошле недјеље излила из депоније фабрике соде код Лукавца недалеко Тузле, улила се у уторак у ријеку Босну код Добоја остављајући иза себе загађење и помор рибе и очекује се да ће се данас улити у ријеку Саву.

Босна и Херцеговина 02.05.2018 | 08:36
Отровна течност данас у Сави?!
Портпарол републичке управе Цивилне заштите БиХ Жељко Стојановић изјавио је за да се мрља са отровном течношћу из ријеке Спрече проширила на Босну и да је загадила подручје у Которском и Мајевцу, низводно од Добоја, као и да су на површини ријеке Босне уочене угинуле рибе.
 
Према његовим ријечима, отровна течност се брже креће Босном јер та ријека има већи проток воде, па се очекује да ће око поноћи загађена течност стићи до Модриче, а да ће се у сриједу током раних јутарњих сати улити у ријеку Саву, преноси Хина.
 
Како се наводи, велике количине отровне течности у петак су се излиле у ријеку Спречу из депоније фабрике соде код Лукавца недалеко од Тузле након пуцања бране и тада се излила велика базична течност (пХ 12) и загадила локалну ријеку Спречу и околно земљиште.

(БН/Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Синнy Боy

02.05.2018 07:08

Има она фраза: Злочин за који нико и никада неће одговарати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговорност

02.05.2018 08:09

Наравно, у оваквој држави нико неће ни за ово одговарати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уг

02.05.2018 09:32

Па зар не постоји никаква могућност да се то како очисти или спријечи даље загађивање ? Овако само гледат и кукат ништа не вриједи .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

02.05.2018 16:30

Гдје је сад инспекција да "осиса" неког? Оцигледно је да велики могу и екотерористицки инцидент да изазову, неце их нико дирати. Страсно је ста се све толерисе и то по цијени здравља, зивота и удара на егзистенцију!

ОДГОВОРИТЕ