ЛШ: Фудбалски Роки на Бернабеуу - Реал је у финалу!

Реал преживео Баварце – Бензема и Навас за ново финале! Фудбалери Реал Мадрида пласирали су се у треће узастопно финале Лиге шампиона пошто су после двомеча избацили минхенски Бајерн укупним резулатом 4:3.  Реал Мадрид играће 26. маја у Кијеву треће узастопно финале Лиге шампиона. У невероватном реваншу полуфинала, Реал и Бајерн играли 2:2.  Најбоље што Европа може да пружи: Краљ преживео атентат и иде по трећу круну! Без победника у фантастичном реваншу полуфинале Лиге шампиона.

Фудбал 01.05.2018 | 23:15
ЛШ: Фудбалски Роки на Бернабеуу - Реал је у финалу!
Реал је после победе од 2:1 у Минхену издржао налете ривала на свом терену и ремизирао резултатом 2:2, највише захваљујући Кариму Бенземи и Кејлору Навасу.

Француски нападач постигао је оба поготка у реваншу, док је голман бриљирао у оба сусрета и обезбедио својој екипи да се бори за трећи узастопни пехар шампиона Европе.

Утакмица на Сантјаго Бернабеуу почела је у брзом ритму и гости су шокирали домаће навијаче већ у трећем минуту, а стрелац је, као у првом мечу, био Џошуа Кимих.

Рибери је проиграо Левандовског испред казненог простора, који је одложио на десну страну. Милер је центрирао, Серхио Рамос очајно реаговао и лопта је пала на ногу Кимиха којем није било тешко да погоди за 0:1.

Реал је убрзо узвратио преко Кристијана Роналда, а онда само неколико минута по примљеном голу, дошао до изједначења. Чинило се да не могу никако да пронађу рупу у одбрани ривала, али је онда Марсело погодио у главу Карима Бензему који на другој стативи шаље лопту у мрежу.

Од тог тренутка се играло у таласима, али су поново Баварци били ти који су више притискали и имали боље шансе. Најбоље су у једном нападу пропустили Роберт Левандовски и Хамес Родригес, када је било потпуно невероватно да нису затресли мрежу, док је на другој страни Марсело био најближи да донесе преокрет.

У финишу је леви бек Краљевског клуба играо руком у казненом простору на центаршут Кимиха, али судија Џунејт Чакир није реаговао и на паузу се отишло са 1:1.

Друго полувреме почело је шокантно за госте који су примили невероватан погодак после неколико секунди. У првом нападу у наставку Толисо је вратио лопту до голмана Улрајха који је касно схватио да не може да је ухвати рукама и потом се оклизнуо. Она га је прошла, а Бензема га претрчао и само је убацио у празну мрежу за 2:1.

Очекивано, то је утицало на госте који су препустили иницијативу ривалу и у том периоду је Реал пропустио да преломи сусрет. Промашивали су Марсело и Роналдо, па је казна стигла након нешто више од сата игре.

Зиле је центрирао са десне стране на пенал, на лопту је налетео Хамес Родригес чији први покушај је изблокиран. Међутим, он стиже да покупи одбитак и шаље га кроз ноге Навасу за 2:2!

Тек тада је права драма почела – екипа Јупа Хајнкеса је изнова и изнова нападала, ређала шансе, али је последњи ударац фалио. Осим тога, Реал је на голу имао невероватног Кејлора Наваса који је одиграо меч каријере.

Костариканац је у неколико наврата бранио чисте голове и одвео клуб у 16. финале Лиге шампиона. До сада су освојили 12 титула, а сигурно је да ће бити фаворити за још једну.

Тамо ће их чекати победник двомеча између Роме и Ливерпула – Енглези имају предност од 5:2 са Енфилда.

Севали су ударци!

Кроше Бајерна, па аперкат Реала. Карим Бензема уз обилату помоћ Свена Улрајха баца Баварце на под. Немци се дижу и директом узвраћају.

Али...

Немају довољно снаге. Не могу више. Реал се излежава, "краде" време. Очајни Ђунејт Чакир коначно свира крај. И он је помогао "краљевском клубу". Реал је у финалу! Чека противника, а сазнаће га у среду, када се на Олимпику разрачунају Рома и Ливерпула.

За сада, 26. маја у Кијеву: Реал Мадрид - Рома/Ливерпул!

Сјајан двобој европских великана гледали смо у уторак увече у мадридском храму фудбала - на стадиону "Сантајаго Бернабеу". Једина штета је што је тако велики меч упропастио турски арбитар и то углавном грешећи на штету Бајерна. Немачки првак оштећен је за два, а можда чак и три пенала...

Један је сигуран и он је могао да преокрене ток утакмице. У последњем минуту првог полувремена, судијској екипи, која је била одлично постављена, некако је промакла очигледна рука Марсела после центаршута Џошуе Кимиха. Једноствано, морали су да је виде, а нису. О два старта Серхија Рамоса на Роберту Леванодвском вреди дискутовати, мада су постојали елементи да Чакир покаже на "креч". Он то вечерас ниједном није учинио!

Бајерн је у Мадрид дошао да напада и да што пре анулира предност Реала из првог меча (2:1). Није успео, а био је близу.

Као и у Минхену, тим Јупа Хејнкеса је повео преко Кимиха у трећем минуту. Сјајни десни бек искористио је непажњу Серхија Рамоса и савладао вечерас феноменалног Кејлора Наваса.

Мадриђани су се брзо опоравили од шока и из прелепе акције стигли до изједначења у 11. минуту. Марсело је филиграмски прецизно пронашао Карима Бензему на "другој стативи", а овај главом послао лопту уз стативу у мрежу.

Било је прилика на обе стране, а промашаји Левандовског и Џејмса Родригеза били су прескупи. Под утиском грешке Чакира и недосуђеног пенала, играчи су се вратили на терен, а потпуно деконцентрисан био је Свен Улрајх.

Играчи поштено нису ни потрчали, када је повратна лопта Толисоа волшебно прошла кроз ноге немачког голмана, што је Бенземи омогућило да постигне лаган погодак.

Бајерн је кренуо на све или ништа, али и те како рањив. Уместо прилика за госте, Роналдо пропшута колосалну да реши питање финалисте. Казна стиже на другој страни...

Џејмс Родригез из другог покушаја шаље лопту кроз ноге Навасу и враћа Бајерн у игру. У току је био 63. минуту. Први Колумбијац који је постигао гол у полуфиналима Лиге шампиона није се радовао из поштовања према клубу чији је играч.

Бајерн је нападао, Реал се бранио, на моменте и панично. Издржао је!

Зинедин Зидан одвео је Реал до још једног финала, четвртог у последњих пет година и имаће прилику да освоји 13. титулу. Бајерн ће морати да сачека неку другу прилику. Заслужио је финале и ове сезоне, али вечерас је против себе имао играча више...

Тактичка перфектност, техничка савршеност, убитачан ритам! Најбоље што европски фудбал може да пружи у овом тренутку вечерас је презенирано на Сантијаго Бернабеуу. Али места у финалу било је само за једног. Тамо иде спретнији Реал Мадрид, којем су вечерашњих 2:2 били су довољни да избори пласман у финале Лиге шампиона! А да је тамо отишао и сјајни тим Јупа Хајнкеса не би било ништа мање заслужено. Ипак, Реал Мадрид ће бити у прилици да и други пут узастопно брани најважнији трофеј у европском фудбалу, а уколико у томе успе још једном ће померити историјске границе најпопуларнијег спорта на свету. Границе које је уосталом и сам поставио.

Краљевски клуб вечерас није био бољи тим на свом терену. Али је успео да искористи највеће Бајернове слабости, али и невеороватан кикс Толисоа и Улрајха с почетка другог полувремена. Најбољи играчи два клубаКристијано Роналдо и Роберт Левандовски ове вечери су били у потпуној сенци. Неки други су били у првом плану, а улогу потпуног хероја домаћег тима на крају је понео силно оспоравани Карим Бензема, који је са два поготка задао тешке ударце гостујућем тиму.

Бајерн је играо у истом ритму од почетка до краја. Ни након другог гола Бенземе није био превише на земљи, већ се подигао и наставио да "гази" у истом ритму, али се на крају ипак испоставило да су бројне повреде играча ипак биле кобне по Хајнкесов тим, јер онда када је требало додатно да се нападне домаћин једину праву употребљиву опцију представљао је Сандро Вагнер. Али, било је евидентно да енергије понестаје и Риберију, али и да је Левандовски у огромном паду форме. Без енергије, а што је још невероватније и самопоуздања.

Карим Бензема вечерас као да је решио свима да запуши уста и покаже какав је стрелац. Био је концетрисан и максимално усресређен на игру. Био је на правом месту када је требало искористити перфектан центаршут феноменалног Марсела, али и спреман да казни противника у сваком тренутку, баш као што је то учинио у 46. минуту. Роналдо је читав меч тражио начин како још једном да одушеви публику и направи кључан потез утакмице, али ово полуфинале дефинитивно није било његово. Ипак, то само говори о великој снази Краљевског клуба.

Јуп Хајнкес је из свог тима успео да извуче највише што је могао. Бајерн је био мотивисан, одлучан и спреман да нападне противника у сваком тренутку. То је учинио од самог старта меча и вратило му се експресним голом таличног Џошуе Кимиха, али и након другог гола када је изједначио одбачени краљевски син Хамес Родригез, уз извињење поносној, али често и превише надменој публици Реал Мадрида. Бајерн, и овакав десткован какав је, без Боатенга, Робена, Комана, Видала и Нојера, успео је у финишу утакмице да потисне Реал у свој шеснестерац, али, ипак, не и да дође до кључног трећег поготка.

Мадриђани су отишли у своје 16. финале Лиге шампиона, где ће покушати да освоје 13. трофеј у овом такмичењу. Тамо ће на мегдан коначном победнику сутрашњег полуфиналног окршаја између Роме и Ливерпула. Ко год да прође, Краљевски клуб ће имати улогу фаворита, јер је јасно да смо вечерас гледали финале пре финала и окршај два најквалитетнија тима саме завршнице елитног такмичења.

РЕАЛ МАДРИД - БАЈЕРН 2:2 (1:1)  /први меч 2:1/
/Бензема 11, 46 - Кимих 3, Родригез 63/

Стадион: Сантјаго Бернабеу
Капацитет: 85.454
Судија: Џунејт Чакир (Турска)

Реал Мадрид (4-4-2): Навас - Васкез, Варан, Рамос, Марсело - Асенсио (од 88. Наћо), Ковачић (од 72. Каземиро), Крос, Модрић - Бензема (од 72. Бејл), Роналдо. 

Бајерн (4-2-3-1): Улрајх - Кимих, Зуле, Хумелс, Алаба - Алкантара, Толисо (од 75. Вагнер) - Милер, Хамес Родригез (од 84. Мартинез), Рибери - Левандовски.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар