Клоп у Риму ни ријеч о Бувачу, али много о Роми...

Барса је вероватно мислила да је одлучено, али ми нисмо Барса! „Ми морамо да будемо спремни, јер ће Рома бити спремна. Што је ближа утакмица то више људи говори да три гола разлике нису довољна”, каже Немац.

Фудбал 02.05.2018 | 09:15
Клоп у Риму ни ријеч о Бувачу, али много о Роми...
Ливерпул је у Рим донео великих 5:2, али Барси није помогло ни за нијансу бољих 4:1 у реваншу четвртфинала Лиге шампиона, што представља довољно велику опомену за Редсе пред сутрашњи окршај на Олмпику.

Енглески великан је одрадио тренинг на велелепном римском здању и донекле осетио шта га сутра од 20.45 очекује на том истом месту.

„Ми морамо да будемо спремни, јер ће Рома бити спремна. Што је ближа утакмица то више људи говори да три гола разлике нису довољна. У овој сезони се није дешавало често да нам неко постигне толико голова, али не кажем да није могуће”, рекао је Клоп.

Управо тим резултатом на Олимпику су ове сезоне савладани европски гиганти Челси и Барселона.

„Ја нисам овде да бих говорио о Барселони. У тој утакмиц Рома је била спремнија, док су у Барселони вероватно мислили да је све одлучено. Нико им није реако да је то могуће. Вероватно јер нико није веровао да би то могло да се деси. То је упозорење које нам је било потребно. Ми нисмо ни Челси ни Барселона. Сутра морамо да будемо спремни. Бићемо спремни. Ако Рома победи 3:0 или више, честитке иду њима и пласман у финале. То је спорт. Мислим да нисмо у лошој ситуацији. Ми смо у бољој ситуацији него што сам икада могао да замислим, али не и перфекној. Рома још није изгубила код куће, ако се то деси, завршили смо. Не можемо одлучити ко ће да победи, још увек морамо да играмо”, рекао је Клоп.

Поједини медији на Острву су успели да пронађу ману и „бесгрешном“ Мохамеду Салаху уз опаску да у дефанзиви нема превише задатака.

„Сваки играч мора да обавља различите послове. Сваки нападач мора и да игра дефанзиву, Салах то ради. Да ли Мане или Фирмино више играју дефанзивно. Да, али они затварају простор једни за друге. Он није ослобођен дужности, али постоје играчи који су просто више укључени у одбрани. Овде је стекао поверење. Из Челсија је отишао у Фиренцу и одрастао у играча који је сада, ми смо срећници који га сада имају. Нисам му рекао како да постиже голове, већ је знао. Има добре саограче који воле да му помажу, као и он њима”.

Конкретни планови и стратегија могу да се промене у само неколико минута сваке утакмице.

„Свака утакмица може да се преокрене за минут. Стварно је тешко играти, тако да нема савршеног плана. Можете да радите само са претпоставкама и вероватноћом. Ако стварно желите да победите, морате да признате да можете и да изгубите. Морамо бити храбри, играти фудбал и искористити своје прилике боље од њих. Морају да победе, а уколико будемо концетрисанаи биће им тешко да постигну гол. Утакмица је била отворена, они су могли да постигну гол на почетку, а ми касније да постигнемо седам. Рома је имала добре шансе преко Стротмана и Коларова”.

Јирген Клоп је рекао да је све што се тиче одлака његовог дугогодишњег помоћника Жељка Бувачасаопштено од стране клуба, а потом се окренуо на узбуђења које доноси сваки овакав меч.

„Веома је велико. Сјајно је бити овде и сјајно је што су нам досадашњи наступи то омогућили. Салижујемо да будемо овде и дођемо до резултата који нам је потребан. Рома је такође имала добру сезону. Ми ћемо се борити за наше снове и желимо да дођемо до финала. Након утакмице на Енфилду људи су се осећали као да смо изгубили. Неки људе мисле да Рома само треба да победи са 3:0, али то је висок резултат. Играчи желе да играју за велике резултате и велике ствари”, рекао је Клоп.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар