Урош Ђурђевић стиже на позајмицу?!

Сценарио какав највише одговара црно-белима! У Пиреју сигурно не остаје, Партизан га жели, сарадња је могућа.

Фудбал 04.05.2018 | 17:00
Урош Ђурђевић стиже на позајмицу?!
Какав би то погодак био: донео је титулу у Хумску, донео је и озбиљан новац, а могао би да донесе и још голова, пошто се све гласније помиње да би Урош Ђурђевић (24) могао да опет заигра за Партизан.

У Олимпијакосу не остаје, јер на концу прве сезоне у грчком великану није оправдао очекивања (само четири поготка у првенству), уклопио се у свивило екипе која је остала без шампионског наслова, па локални медији преносе да ће српски нападач променити средину. Штавише, помињу да је засад најреалнија опција да задужи црно-бели дрес.

И то као позајмљен играч атинског великана.

Јасно је Партизан није у могућности да откупи уговор Уроша Ђурђевића, питање је и да ли некадашњи капитен младе репрезенатације може да бира клуб после не баш похвалне сезоне, због чега сценарио повратка на Топчидерско брдо, бар на годину дана, делује лако остварив. Тим пре што је управа Парног ваљка минулих сезона имала доста успеха са примењујући такву пословну политику.

Ђурђевић је пред крај лета 2016, на позив тадашњег тренера Марка Николића, дошао у Партизан и рехабилитовао каријеру. Постигао је 24 првенствена гола, постао најбољи стрелац Суперлиге, у тандему са Бразилцем Леонардом - о чијем се повратку такође прича - водио тим до дупле круне, да би у авусту 2017. за 2.500.000 евра био продат Олимпијакосу.

Са Атињанима је потписао четворогодишњи уговор, међутим, честе промене тренера и скромна минутажа утицали су да га клуб стави у излог, пошто га, како се наводи, нови шеф стручног штаба Португалац ПедроМаритинс (преузима екипу по окончању првенства) не види у плановима за наредну сезону.

А Партизану је шпиц Ђурђевићевих карактеристика и те како потребан. Поготово што је Леандре Тавамба наговестио да одлази, што Огњен Ожеговић није био ни приближно ефикласан као његов претходник, као и што је један од пикова Андрија Павловић одлучио да каријеру настави у бечком Рапиду, док други са списка жеља, Никола Стоијљковић, има позиве из Црвене звезде и РБ Салцбурга.

У таквим околностима делује да би Урош Ђурђевић могао да постане лако доспутно прво појачање Партизана овог лета. Ако Олимпијакос упали зелено светло.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар