Сви знамо шта и како (не) једе Ђоковић, а како то ради Федерер?

Најбољи тенисер свих времена има необично обичну дијету.

Тенис 04.05.2018 | 11:30
Сви знамо шта и како (не) једе Ђоковић, а како то ради Федерер?
Врхунски спорт захтева врхунске напоре и самим тим врхунског атлету. А за те велике напоре потребна је и посебна, појачан исхрана не би ли спортиста унео довољно нутритијената које губи и сагорева много брже од обичног човека.

Управо зато је и веганска дијета Новака Ђоковића под микроскопом јавности пошто мало ко може да верује да се тако може вратити на врх. Али та прича је испричана већ превише пута, што нас наводи на питање - шта једе најбољи од најбољих. Наравно, у питању је двадесетоструки гренд слем победник Роџер Федерер, који једе прилилно "нормалну" храну. А то укључује и повремену конзумацију алкохола, али и слаткиша, пре свега његов омиљени сладолед. Познато је да воли и чувено швајцарско јело - фонду, али и све врсте сира. Наравно, у ограниченим количинама.

Дан Швајцарац углавном почиње цереалија, или пак домаћи прављене вафле са џемом или медом. Ту је и цеђена поморанђа, те шољица кафе. И његов ручак је прилично уобичајен за све спортисте, осим посебних случајева као што је Ноле. А то је - паста, паста, паста. Федерер тестенину са неким лаганим преливом једе и два сата пред меч не би ли лакше издржао велике напоре. Ужине су углавном у облику протеинских штангли и банана, док за вечеру уобичајено одлази са породицом у ресторане, а преферира јапанске и индијске.

Класика, дакле код Федекса не излази из моде, мада јесте драстично смањио унос животињских протеина (меса) у односу на почетак каријере, као и млечних производа. Јер, треба се чувати за још неколико година врхунског тениса.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар