Барса хоће да пошаље Дембелеа на позајмицу!

Није навикао на тактички рад! Дају га човеку који ће да га оправи.  Све у склопу вероватног посла с највећим појачањем предстојећег лета.

Фудбал 07.05.2018 | 12:15
Барса хоће да пошаље Дембелеа на позајмицу!
Неко ће рећи како су га успориле повреде, други ће приметити да је за 105.000.000 евра морао да пружи више од два гола и осам асистенција у нападачки оријентисаној Барселони, а можда је најболљу квалификацијуУсмана Дембелеа понудио некадашњи капитен Каталонаца, Ћави Ернандез.

„Врло је талентован, брз, али овде нема 'булевара' као у Дортмунду или Рену. Овде се све ради на 30 метара“.

Погодак у центар. Виде то и руководиоци новог првака Шпаније, па и њихови тренери.

„Дембеле је фудбалер који није навикао на тактички рад. Мора(мо) да ради(мо) на том аспеклту. Желимо да се миц по миц уклопи у нашу игру, да има више континуитета“, приметио је Јон Ињаки Аспиацу, помоћникЕрнестеа Валвердеа непосредно пред гостовање у Ла Коруњи, где је Барса оверила 25. титулу.

Шта у таквим околностима радити са брзањцем какав је 21-годишњи Дембеле?

Мундо депортиво наводи да челници Барселоне и даље верују и његове способности и да нема логике ставити на на трансфер листу после само једне сезоне. Поготово што је плаћен 105.000.000 евра, односно још 40.000.000 са бонусима. Зато се као једна од идеја јавила могућност да Усман оде на позајмицу. А где ћете боље место за усавршавање на тактичком плану од Атлетико Мадрида и његовог, на том пољу до максимума студиозног, Дијега Симеонеа? Тамо су сви играчи постајали бољи него што заиста јесу, између осталог зато што их темпераментни Аргентинац обучи принципима у игри. Плус, држи их на „узди“, а заДембелеа се прича да му је по доласку из Борусије управо то био највећи проблем (читај: ноћни живот).

Разлог због којег Барса жели да послује са Атлетиком има позадину. Зове се - Антоан Гризман. Нападач Јорганџија још одлучио где наставља каријеру, превасходно због понуде актуелног клуба за продужетком сарадње. Износи више од 20.000.000 евра по сезони и далеко премашује могућности Каталонаца који су пробили све баријере потписавши нови уговор с Леом Месијем, па су Гризману понудили исто колико је зимус добио Филипе Кутињо (14.000.000 евра). Зато овај посао тапка у месту, иако од раније постоји наводни договор да бивши првотиомац Сосиједада пређе на Ноу Камп за 100.000.000 евра обештећења.

Под претпоставком да Барса ипак добије Гризмана (вероватнија опција) и додели му „седмицу“, логично је претпоставити да би Усман Дембеле морао шансу да чека с клупе, јер би у нападу дејствовао трозубацМеси-Суарез-Гризман. Не би за њега било места ни у везном реду, поред Бускетса, Ракитића, Паулиња,Кутиња и договореног Бразилца Артура. Бар док не научи те тактичке варијанте које му спочитавају.

Зато одлазак на једногодишњу позајмицу на „Ванда Метрполитано“ има смисла. Ако се Чоло сагласи...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар