Какав подухват: Сам радио на књизи о Партизану!

Милован Јоличић је три године обилазио некадашње фудбалере Партизана, многе фотографе, новинске куће и колекционаре у потрази за материјалом за публикацију "ФК Партизан 1945-2017". Књига је представљена у понедељак увече.

Фудбал 04.05.2018 | 23:00
Какав подухват: Сам радио на књизи о Партизану!
Ово је више од љубави према фудбалу и омиљеном клубу!

Милован Јоличић је три године темељно истраживао, марљиво прикупљао податке о свом вољеном клубу - Партизану - и управо је завршио. Направио је енциклопедију!

"Ова публикација ће својим садржајем и изгледом оставити без даха све читаоце", поручио је Јоличић на представљању књиге.

Књига има 1.008 страна и безмало 1.200 фотографија, од којих многе никада и нигде нису објављене.

Милован је прикупио грађу о Партизановим шампионским титулама, освојеним куповима, извештаје са свих европских утакмица, има најтачнију базу података свих играча ФК Партизана који су играли на такмичарским утакмицама (одиграли бар једну), све тренере и председнике клуба, све партизанове дресове, али пронаћи ћете и прегршт занимљивих података, анегдота, исечака из медија.

О каквом је "рударском" послу реч, најбоље сведочи податак да је сваки статистички податак неколико пута провераван.

Јоличић је, иначе, све трошкове на изради овог дела лично финансирао, што је још један показатељ о каквом је ентузијасти реч и какве навијаче има Партизан.

Некадашњи фудбалер Партизана Звонко Живковић је истакао да је књига фантастична због нивоа детаља, али и "због тога што је цео подухват, потпуно сам, изнео један 'обичан навијач'".

Навијач Партизана, који стоји иза једног од фанзина, Игор Тодоровић "Згро" рекао је да овако нешто нико никада није урадио.

"Путовао сам много по свету и пратио слична издања у Енглеској, која има највећи ниво навијачке културе и неговања традиције, одговорно тврдим да овако обимно издање нема нико".

Ово монументално издање формата 23x32цм опремљено је тврдим корицама, штампано на квалитетном кунстдрук папиру, а табаци шивени концем.

Цена књиге је 10.700 динара.

Ако сте партизановац или једноставно љубитељ фудбалске грађе, а желите да набавите ову књигу, то можете да учините посредством сајта www.књигафкпартизан.цом

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар