Звезда од првог до посљедњег кола доминантна у СЛС!

Фудбалери Црвене звезде суверено су освојили титулу у Суперлиги, пошто три кола пре краја стекли недостижних 12 бодова предности над првим пратиоцем Партизаном.

Фудбал 02.05.2018 | 23:30
Звезда од првог до посљедњег кола доминантна у СЛС!
‘Црвено-бели’ су од ‘вечитог ривала’ преузели наслов шампиона Србије, а одлучујући тријумф остварили су у Крушевцу над Напретком, док је Партизан изгубио од Војводине.

Тиме је екипа Владана Милојевића избегла прошлогодишњи сценарио када је у плеј-офу остала без трофеја, притом забележивши један веома вредан успех.

Наиме, Првенство Србије почело је, за Црвену звезду, 23. јула када је стартовала победом, и већ од првог кола нашла се на деоби првог места на табели. Самостално, Звезда је на првом месту од 13. августа и победе над Бачком, али практично се на лидерској позицији налази од првог кола и ту ће и остати све до 19. маја када се и званично завршава шампионат.

Звезда ће, дакле, све 43 недеље текуће сезоне провести на лидерској позицији на табели.

Уколико се у рачуницу убаце и претходне сезоне, екипа са стадиона ‘Рајко Митић’ освојила две титуле у последње три сезоне, током који је од 132 недеље, чак 122 провела на првом месту на табели.

Осим тога, управу сигурно радује што су неки од главних играча поникли у омладинској школи клуба, иако су морали до првог тима да долазе “заобилазним путем”.

“Целе сезоне смо се борили за овај тренутак када можемо са поносом да кажемо да смо ми шампиони Србије. Хвала Богу успели смо у томе изаоста сам пресрећан. Заслужили смо ово, имамо само један пораз у домаћем првенству и мислим да то довољно говори о нашем квалитету. Већ имам од раније незаборавно искуство славља титуле са нашим навијачима. Титула је заиста нешто посебно, чини ми се да се у Звезди свакој новој титули све више радујемо. Ја их за сада имам две, а можда их буде и још више”, рекао је Славољуб Срнић.

Попут њега, Филип Стојковић је накратко морао да напусти Љутице Богдана, али се вратио на место где је фудбалски стасавао и као један од капитена водио саиграче до великих успеха.

“За ово радим од када сам са девет година дошао у Црвену звезду. Остварила ми се огромна жеља да освојим шампионску титулу, био сам капитен свог вољеног тима и нема речи којима бих описао колико сам срећан. Честитам својим саиграчима, стручном штабу, управи и наравно нашем дванаестом играчу, најбољим навијачима на свету. И на утакмици у Крушевцу нас је бодрило 80 посто стадиона. Честитам свим звездашима”.

Међу онима који су од млађих играча највише показали сигурно је Лука Аџић.

“Веома сам поносан на своју екипу, показали смо да смо најбољи. Титулу смо освојили на тешком гостовању, победа над Напретком коме смо у претходним сусретима остали дужни дошла је као шлаг на торту. Прославили смо са нашим навијачима након меча, али право славље следи 19. маја на Маракани”, поручио је Аџић.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар